Σλοβενία: Το RTV Slovenia θα ζητήσει από την EBU να διεξαγάγει μια ουσιαστική συζήτηση με τα μέλη της σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ

Σλοβενία: Το RTV Slovenia θα ζητήσει από την EBU να διεξαγάγει μια ουσιαστική συζήτηση με τα μέλη της σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ

Η διοίκηση του RTV Slovenia ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision και την EBU. Έγραψαν ότι είναι διαγωνισμός δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και όχι χωρών. Πρόσθεσαν ότι, ωστόσο, θα καλέσουν την EBU να διεξαγάγει μια ουσιαστική συζήτηση για το θέμα.

Το Κίνημα για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων απευθύνθηκε στη διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο του RTV Slovenia με αίτημα τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision και την EBU. 25 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των Matjaž Nemec και Irena Joveva, ζήτησαν επίσης την ακύρωση της απόφασης ότι το Ισραήλ μπορεί να συμμετάσχει.

Η ηγεσία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στη Γάζα Η διοίκηση του RTV Slovenia έγραψε στην εισαγωγή ότι «όπως και ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κοινού, παρακολουθεί με αγωνία τα γεγονότα στη Γάζα, ιδιαίτερα τον θάνατο αθώων θυμάτων, γυναικών και παιδιών». Τόνισε ότι η διοίκηση της EBU, της οποίας είναι μέλος και το εν λόγω κανάλι, «έχει ήδη εξηγήσει δύο φορές ότι τα μέλη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δηλαδή οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, και όχι οι χώρες, διαγωνίζονται». Παρόλα αυτά, η διοίκηση του RTV Slοvenia θα καλέσει την EBU να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική συζήτηση για το θέμα αυτό μαζί με τα μέλη της.

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι και ορισμένοι πρώην εκπρόσωποι της Σλοβενίας, αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις και συνδικάτα, Σλοβένοι πολιτιστικοί παράγοντες και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παλαιότερων εκπροσώπων της Σλοβενίας στη Eurovision, υπέγραψαν την έκκληση του Κινήματος για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων. Μεταξύ άλλων, συνέβαλαν οι Astrid Ana Kljun – Astrid, Boris Cavazza, Bort Ross, Domen Valič, Gašper Šantl και Zala Kralj (zalagasper), Jernej Dirnbek (Mi2), Ksenija Benedetti, Mia Puhar Rodin – Masyah, Michael Leopold – Leopold I . ., Miha Blažič – N’toko, Saša Vipotnik (AKA Neomi), Svetlana Makarovič, Tomislav Jovanović – Tokac (Dan D), Tomaž Mihelič (Sestre) και Zlatko Čordić – Zlatko.

Η Raiven θα επικεντρωθεί “στην επίδειξη της μουσικής μας τέχνης“. Η Σλοβενία ​​θα εκπροσωπηθεί στον φετινό διαγωνισμό από την τραγουδίστρια Raiven, η οποία, σχετικά με τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι ως εκπρόσωπος της Σλοβενίας στη Eurovision θα επικεντρωθεί «στην παρουσίαση της μουσικής μας τέχνης σε διεθνές κοινό, αλλά προσωπικά είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφή βίας».

Πηγή l rtvslo.si

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.