Σχολιασμός για τον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2023

Σχολιασμός για τον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2023

Όπως γνωρίζουμε, στις 9 Μαΐου πραγματοποιείται ο 1ος Ημιτελικός της Eurovision 2023, που διεξάγεται στο Λίβερπουλ. Σήμερα, ως συντάκτης Μάρκος Σταμούλης, θα σας αναφέρω ποιες 10 χώρες πιστεύω ότι θα περάσουν στον τελικό στις 13 Μαΐου και για ποιο λόγο. Τις χώρες τις ανακοινώνω με τυχαία σειρά.

1st Qualifier is Moldova

Η Μολδαβία φέτος, την εκπροσωπεί ο Pasha Parfeni. Είναι γνώριμος στους Eurofans, διότι εκπροσώπησε την χώρα πίσω στο 2012. Επειδή το 2012, κατέλαβε την 11η θέση με ένα πολύ ωραίο τραγούδι, το “Lăutar“, πιστεύω πως μπορεί να ξανά πάρει καλή θέση με το φετινό του τραγούδι “Soarele și luna“. Το “Soarele și luna“, είναι ένα ethnic τραγούδι, όπως και το “Lăutar“. Τις περισσότερες φορές, τα ethnic τραγούδια, όχι μόνο κερδίζουν την εντύπωση των eurofan, αλλά παίρνουν και πολύ καλές θέσεις. Είναι πολλά τα παραδείγματα, αλλά θυμίζουμε ότι και πέρσι, η Μολδαβία έστειλε ethnic τραγούδι και πήρε την 8η θέση με το να τερματίζει επίσης 2η στο κοινό. Τα τελευταία χρόνια, η Μολδαβία πάει καλά στον διαγωνισμό και θεωρώ ότι έστω και οριακά, θα πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Να πούμε ότι ακόμα και στον εθνικό τελικό, ο Pasha κέρδισε με άνεση! Για να δούμε την κουλτούρα της Μολδαβίας μέσω της φετινής συμμετοχής της:

https://youtu.be/se9LDgFW6ak

2nd Qualifier is Portugal

Όπως και η Μολδαβία, έτσι και η Πορτογαλία, πάει πολύ καλά στον διαγωνισμό, με πέρσι να τερματίζει 9η θέση. Η φετινή συμμετοχή “Ai Coração“, είναι ιδιαίτερη σε σχέση με άλλες χώρες, γιατί είναι σαν να ακούς παραδοσιακό κομμάτι της Πορτογαλίας. Όπως και η Μολδαβία, η Πορτογαλία εκπροσωπείται από ethnic κομμάτι. Τέτοια είδη τραγουδιών, συνήθως αρέσουν στους eurofans. Επειδή η Πορτογαλία έχει πολλούς συμμάχους, θεωρώ ότι θα περάσει και θα κινηθεί στα ίδια “νερά” με την Μολδαβία, δηλαδή να προκριθεί με 10η θέση ως και 6η θέση. Η Mimicat είναι γνωστή στην χώρα της. Στον εθνικό τελικό, με άνεση η Mimicat βγήκε πρώτη στο κοινό. Για να απολαύσουμε ένα 2ο ethnic κομμάτι:

https://youtu.be/wa3suiOzAAk

3rd Qualifier is Netherlands

Όπως βλέπουμε σε αυτό το άρθρο, η φετινή συμμετοχή της Ολλανδίας, ο συνθέτης είναι ο Duncan Laurence, νικητής της Eurovision 2019. Από αυτό βλέπουμε, ότι η Ολλανδία, όχι μόνο αγαπάει τον διαγωνισμό, αλλά θέλει να ξανακερδίσει σύντομα! Από το 2013 και έπειτα, με εξαίρεση το 2015, προκρίνεται εύκολα! Εξαίρεση επίσης και το 2021, όπου η ίδια διοργάνωσε τον διαγωνισμό. Πιστεύω το ντουέτο Mia Nicolai & Dion Cooper με το “Burning Daylight“, θα πάρει την πρόκριση εύκολα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Το κοινό, αγαπάει τραγούδια που έχει συνθέσει ο Duncan, όποτε γιατί όχι να μην ψηφίσει και αυτό. Για να ακούσουμε αυτή την όμορφη μπαλάντα από το ντουέτο:

https://youtu.be/UOf-oKDlO6A

4th Qualifier is Norway

Είναι ψέματα να λέγαμε ότι η Νορβηγία δεν θα μπορέσει να προκριθεί φέτος. Φέτος είναι μια από τις χρονιές της. Είναι προς το παρόν 4η στο Eurovision Odds και 3η στο My Eurovision App με 22.571 βαθμούς. Η Alessandra Mele, είναι μια έμπειρη τραγουδίστρια και αυτό φάνηκε όχι μόνο στο Melodi Grand Prix, αλλά και στο The Voice of Norway του 2022, όπου και έγινε γνωστή. Η Νορβηγία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια ανταγωνιστική χώρα στον διαγωνισμό και γενικότερα έχει στείλει πολλές επιτυχίες στον διαγωνισμό, με πιο γνωστή το “Fairytale” του Alexander Rybak. Πιστεύετε φέτος θα καταφέρει να κερδίσει η Νορβηγία τον διαγωνισμό; Δείτε την φετινή συμμετοχή της χώρας:

https://youtu.be/zt7U0-N1mlk

5th Qualifier is Serbia

Άλλη μια χώρα που πηγαίνει καλά στον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια, είναι η Σερβία. Φέτος, πρέπει να προκριθεί και να ο λόγος: Ο Luke Black, είναι ένας άνθρωπος που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι καλλιτεχνικός τύπος. Το “Samo mi se spava” είναι Dance/Electronic τραγούδι, και τέτοια είδη τραγουδιών, δεν τα ακούμε συχνά στον διαγωνισμό. Οπότε φέτος η Σερβία, ξεχωρίζει στον ημιτελικό, ως μια χώρα με ένα διαφορετικό είδος τραγουδιού. Τα σχόλια της Σερβίας από τους Eurofans, είναι αρκετά θετικά. Οπότε η Σερβία, μπορεί να ετοιμαστεί για μια 5η συνεχόμενη πρόκριση στον τελικό. Για να ακούσουμε το δημιούργημα του “Samo mi se spava“:

https://youtu.be/oeIVwYUge8o

6th Qualifier is Israel

Από τα πιο πρωτότυπα τραγούδια του διαγωνισμού. Το “Unicorn” από την Noa Kirel, συνδυάζει dance-pop-kpop με κάποια ethnic στοιχεία και μπαλαντοειδες ρεφρέν. Σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα: Άρθρο 1, Άρθρο 2, και Άρθρο 3, η Noa Kirel, κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι στα 14 της, εχει κερδίσει το MTV Europe Music Award για τον Καλύτερο Ισραηλινό Καλλιτέχνη από το 2017 μέχρι το 2020 και συμμετείχε επίσης στο Miss Universe 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Eilat στο νότιο Ισραήλ. Καταλαβαίνετε για μια 22χρονη κοπέλα, πόσα πράγματα κατάφερε να κάνει. Ο συνολικός προϋπολογισμός της φετινής συμμετοχής του Ισραήλ, είναι 900.000 δολάρια. Οπότε μιλάμε για ένα ακριβό budget για συμμετοχή Eurovision. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού. Θα μπορέσει να σηκώσει το τρόπαιο της Eurovision ή όχι; Δείτε την παρακάτω συμμετοχή και πείτε μας:

https://youtu.be/r4wbdKmM3bQ

7th Qualifier is Sweden

Προφανώς και θα περάσει το μεγάλο φαβορί για φέτος, η Σουηδία με 40% πιθανότητα για νίκη. Όπως όλοι ξέρουμε, η Loreen, έχει κερδίσει ήδη μια φορά τον διαγωνισμό το 2012. Είναι πολύ πιθανόν να κερδίσει και 2η φορά, το 2023 με το “Tattoo”. Προφανώς και θα περάσει με τεράστια άνεση στον τελικό. Ας το απολαύσουμε:

https://youtu.be/b3vJfR81xO0

8th Qualifier is Czechia

Η Τσεχία φέτος, συμμετέχει με κομματάρα, συγκεκριμένα το “My Sister’s Crown” από τις Vesna. Είναι ένα τραγούδι, υποστηρικτικό για την Ουκρανία. Μιας και ένα μέρος της διοργάνωσης το αναλαμβάνει η Ουκρανία, θα ψηφιστεί πολύ και πολύ πιθανόν μέχρι στην πεντάδα να βρεθεί η Τσεχία. Η Τσεχία, ήδη αποτελεί φαβορί της διοργάνωσης με 19.417 πόντους και 5η θέση στο My Eurovision App και 6η στα Eurovision Odds. Η καλύτερη θέση της Τσεχίας προς το παρόν, είναι η 6η το 2018. Φέτος, θα μπορέσει να έχει την καλύτερη θέση ποτέ στην ιστορία της στον διαγωνισμό ή όχι; Ας ακούσουμε το σλάβικο τραγούδι υποστηρικτικό για την Ουκρανία:

https://youtu.be/-y78qgDlzAM

9th Qualifier is Croatia

Πιστεύω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου εδώ. Όμως, υπάρχει μια εξήγηση για το γιατί έβαλα την Κροατία ότι θα περάσει από αυτόν τον ημιτελικό: Η Κροατία αρχικά, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει πολλές προβολές. Σπάνια η Κροατία ξεχωρίζει στην Eurovision και παίρνει προβολές. Φέτος πρέπει να είναι η πρώτη φορά που το κατάφερε. Στο κανάλι HRT Dora, κατάφερε να έχει 4 εκατομμύρια προβολές. Τέτοιες προβολές συνήθως μόνο τα φαβορί καταφέρνουν να τις έχουν. Επίσης, οι Let 3 είναι ένα γνωστό συγκρότημα στην Κροατία, οπότε οι Κροάτες θα κάτσουν να δουν φέτος Eurovision για αυτούς και με πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ότι στις άλλες χρονιές. Γιατί όχι να μην πάρουν ψήφους από τους Κροάτες που μένουν εκτός της χώρας. Φέτος πιστεύετε ότι θα περάσει μετά από 6 χρόνια ή όχι; Ακούστε την φετινή συμμετοχή για να έχετε γνώμη:

https://youtu.be/AyKj8jA0Qoc

10th and Last Qualifier is Finland

Δεν γίνεται η χώρα η οποία είναι στην 2η θέση και στο Eurovision Odds με 15% άλλα και στο My Eurovision App με 30.736 πόντους, να μείνει εκτός τελικού! Δεν είναι άλλη από την Φινλανδία με τον Käärijä και το “Cha Cha Cha“. Εκτός ότι κέρδισε στον εθνικό τελικό με μεγάλη διαφορά, έχει κερδίσει την εντύπωση πολλών eurofans. Συνδυάζει πολλά διαφορετικά μουσικά είδη μεταξύ τους. Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την φετινή συμμετοχή της Φινλανδίας. Πιστεύετε ότι μετά από 17 χρόνια, μπορεί να βγει πάλι πρώτη η Φινλανδία ή όχι; Ακούστε το για να έχετε μια άποψη:

https://youtu.be/znWi3zN8Ucg

Αυτές είναι οι 10 χώρες που πιστεύω ότι θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό από τον 1ο Ημιτελικό. Εσάς ποιες είναι οι 10 χώρες που πιστεύετε ότι θα προκριθούν και γιατί; Συμφωνείτε ή όχι με τις προβλέψεις μου;

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.