Σχολιασμός για τον 2ο Ημιτελικό της Eurovision 2023

Σχολιασμός για τον 2ο Ημιτελικό της Eurovision 2023

Όπως γνωρίζουμε, στις 11 Μαΐου πραγματοποιείται ο 2ος Ημιτελικός της Eurovision 2023, που διεξάγεται στο Λίβερπουλ. Σήμερα, ως συντάκτης Μάρκος Σταμούλης, θα σας αναφέρω ποιες 10 χώρες πιστεύω ότι θα περάσουν στον τελικό στις 13 Μαΐου και για ποιο λόγο. Τις χώρες τις ανακοινώνω με τυχαία σειρά. Επίσης, θα κάνω και μια αναφορά για μια χώρα που θα μπορούσε να περάσει.

1st Qualifier is Austria

Το snippet του τραγουδιού αρχικά διέρρευσε στο Twitter μέσω της σελίδας Crystall Ball ESC. Πάρα πολλοί eurofans νόμιζαν ότι ήταν ψέματα, για να μας ξεγελάσει το προφίλ και υπήρχαν και πολλά κακά σχόλια για την Αυστρία, λόγω της χρήσης του ονόματος Edgar Allan Poe. Στις 6 Μαρτίου, θα αποδεχθεί ότι η σελίδα είχε δίκιο, διότι οι Teya και οι Salena, μέσω του προφίλ τους στο Instagram, ανέβασαν ένα τρέιλερ το οποίο έδειχνε τον τίτλο του τραγουδιού που λεγόταν “Who the Hell Is Edgar?” και το ίδιο προφίλ στο Twitter, ανέβασε και άλλο snippet από το τραγούδι. Όταν βγήκε το τραγούδι στις 8 Μαρτίου, όλοι οι Eurofans ξετρελάθηκαν. Είναι κατά την γνώμη μου, ένα πρωτότυπο τραγούδι με έξυπνους στίχους. Εδώ και εδώ, μπορείτε να δείτε πόσο καλά είναι φωνητικά. Η Αυστρία, όχι μόνο θα προκριθεί στον τελικό με μεγάλη άνεση, αλλά δεν θα εκπλαγούμε άμα δούμε την χώρα να παίρνει καλή θέση, μετά από 5 χρόνια! Αυστρία, καλώς όρισες πάλι στον τελικό με τον Edgar Allan Poe:

https://youtu.be/ZMmLeV47Au4

2nd Qualifier is Greece

Εννοείται ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα! Ο Victor Vernicos είναι ένα 16χρονο ταλαντούχο παιδί! Θεωρείται ταλέντο, μόνο που το “What They Say” γράφτηκε όταν ήταν μόλις 14 χρονών. Το τραγούδι του έχει να κάνει με το άγχος, κάτι που μας απασχολεί στις ημέρες μας. Στην συγκεκριμένη μπαλάντα, βρίσκω έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Θεωρώ ότι οι Eurofans, από την ιδιαιτερότητα της χώρας μας φέτος, θα το ψηφίσουν και θα περάσουμε άνετα τελικό! Επίσης, να πούμε ότι έχουμε πολλές συμμαχίες στον Ημιτελικό που κληρωθήκαμε (Κύπρος, Αλβανία, Άγιος Μαρίνος, Ρουμανία και Δανία-ο πατέρας του Βίκτωρα είναι Δανός, αυτό ίσως συμπαρασύρει και την Ισλανδία). Οπότε με την βοήθεια τους, θα φτάσουμε στον τελικό! Λέτε η χώρα μας να μπει για 3η συνεχόμενη χρονιά δεκάδα ή όχι; Ακούστε το μελωδικό τραγούδι του Βίκτωρα παρακάτω. Καλή Επιτυχία Ελλάδα!

https://youtu.be/qL0EkId_sTY

3rd Qualifier is Australia

Μια χώρα που μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά θα περάσει, είναι η Αυστραλία. Οι Voyager, είναι γνωστό συγκρότημα στην χώρα τους. Θυμίζουμε ότι πέρσι στον εθνικό τελικό Australia Decides, ήρθαν στην 2η θέση με το “Dreamer“, παρόλο που κέρδισαν στο Televoting. Φέτος, πιστεύω ότι μπορούν να περάσουν άνετα στον τελικό και γιατί όχι, να μην πάρουν μια καλή θέση στον τελικό. Φέτος, μπορούν να αποδείξουν στην Αυστραλία, τι έχασε πέρσι και μπορούσε πέρσι, να είχε πάει ακόμα καλύτερα. Θα καταφέρει η Αυστραλία να πάει καλά ή όχι; Εγώ πιστεύω ναι. Για να το ακούσουμε:

https://youtu.be/aqtu2GspT80

4th Qualifier is Poland

Ίσως αρκετά άτομα διαφωνήσουν εδώ. Όμως, υπάρχει μια εξήγηση: Η Blanka με το Solo, εχει 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Η Blanka, είναι γνωστή τραγουδίστρια στην χώρα της. Μπορεί στον εθνικό τελικό, να μην κέρδισε ο Jann, αλλά και το “Solo“, δεν είναι κακό κομμάτι. Το θεωρώ υποτιμημένο, επειδή οι φανς θύμωσαν που δεν βγήκε το “Gadiator“. Πιστεύω ότι τον Μάϊο, τα φωνητικά της Blanka, θα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα είναι μια από τις εκπλήξεις που θα περάσει στον τελικό και άνετα κι ολας. Για να το ακούσουμε:

https://youtu.be/Jjsl-JCHDWE

5th Qualifier is Estonia

Η Εσθονία, θα πάρει την πρόκριση για 2η συνεχόμενη χρονιά. Ο λόγος είναι ότι το “Bridges” από την Alika, μια 21χρονη ταλαντούχα τραγουδίστρια, σύμφωνα με αυτήν “Πρόκειται για την επικοινωνία των ανθρώπων και την επικοινωνία σου με τον εαυτό σου. Το τραγούδι μου μιλάει για την ελπίδα στα ρεφρέν. Πραγματικά, πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος είναι αρκετά δυνατός για να σηκωθεί και να πάει μπροστά. Το τραγούδι βγήκε από άγχος και προσωπικές εμπειρίες, πιστεύω ότι ο κόσμος θα το νιώσει αυτό. Αυτό το πρόβλημα είναι μέσα στον καθένα μας! Αν μπορεί μόνο για τρία λεπτά, πήγαινε σε άλλο πλανήτη και είσαι μαζί μου και πετάξτε μαζί μου σε αυτό το τραγούδι , είναι νίκη για μένα». Να σχολιάσουμε ότι θυμίζει μπαλάντες σε ταινίες James Bond, κάτι που ίσως τραβήξει το ενδιαφέρον στις πιο μεγάλες ηλικίες των eurofans. Για εμένα είναι μια εκπληκτική μπαλάντα με δυνατή φωνή, εκφραστική κοπέλα και γεμάτο ακατέργαστα συναισθήματα. Ας απολαύσουμε την όμορφη μπαλάντα της Alika:

https://youtu.be/wO9g5t3VSuw

6th Qualifier is Cyprus

Όπως και η Ελλάδα, έτσι και η Κύπρος θα περάσει εύκολα από τον 2ο Ημιτελικό! Ο Andrew Lambrou είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής που είναι μισός Κύπριος μισός Αυστραλός. Μπορεί στο Australia Decides, να τερμάτισε 7ος και να μην κατάφερε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία πέρσι, αλλά φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο και ήρθε η ώρα του να αποδείξει τι ταλέντο έχασε η Αυστραλία. Το τραγούδι “Break a Broke Heart” θεωρώ θα τραβήξει το ενδιαφέρον των Eurofan και θα το ακούσουν όλο και θα το ψηφίσουν εύκολα. Ας το ακούσουμε:

https://youtu.be/zrFUKqTy4zI

7th Qualifier is Armenia

Η Αρμενία, μετά την εμπορική επιτυχία “Snap“, έρχεται να γίνει επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά, με το “Future Lover” από την Burnette. Αυτό που κάνει το τραγούδι όμορφο και ιδιαίτερο, είναι ότι είναι ένας συνδυασμός μπαλάντας και ραπ. Επίσης, πολύ καλή δουλειά στην Αρμενία που αποφάσισε στους στίχους του τραγουδιού, εκτός από αγγλικά, να προσθέσει και αρμένικους στίχους. Έτσι μπορούμε να δούμε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, την κουλτούρα της χώρα. Θεωρώ ότι όχι μόνο θα περάσει, αλλά δεν αποκλείεται να περάσει με μια καλή θέση! Ας το ακούσουμε:

https://youtu.be/Co8ZJIejXBA

8th Qualifier is Slovenia

Καλώς όρισες πάλι στον τελικό πάλι Σλοβενία! Έστειλε, αυτό που έπρεπε να στείλει εδώ και χρόνια: Μια μπάντα, από νεαρά αγόρια με ένα πιασάρικο ροκ! Εδώ και πολλά χρόνια, η Σλοβενία το “παίζει” κέντρο-ευρωπαία, με αποτέλεσμα να στέλνει κάκιστα τραγούδια τα τελευταία χρόνια. Νομίζω φέτος, θα αποτελεί εξαίρεση, γιατί όχι μόνο θα περάσει τελικό, αλλά ίσως φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της χώρας! Για να δούμε το ροκ κομμάτι από την Σλοβενία:

https://youtu.be/zDBSIGITdY4

9th Qualifier is Lithuania

Ίσως σας κάνει εντύπωση που βλέπετε την Λιθουανία μέσα στην δεκάδα. Εγώ προσωπικά, το βλέπω ως μια από τις πιο υποτιμημένες συμμετοχές για φέτος. Θεωρώ πως στις 11 Μάϊου, θα ξεχωρίσει στο Live, και θα είναι μια από τις εκπλήξεις που θα τα καταφέρουν να περάσουν στο Μεγάλο Τελικό. Με το Televoting, συνήθως η Λιθουανία περνάει. Από την στιγμή που το άκουσα 1η φορά, έχω προαίσθημα ότι θα πάει καλά. Για να το ακούσουμε:

https://youtu.be/68lbEUDuWUQ

10th and Last Qualifier is Georgia

Την Γεωργία δεν την ξεχάσαμε! Είμαι πολύ σίγουρος, ότι μετά από 7 χρόνια, θα εμφανιστεί στον Μεγάλο Τελικό και θα προκριθεί με την αξία. Να σας θυμίσουμε ότι η Iru, είναι γνωστή στους eurofans, γιατί το 2011, συμμετείχε στην Junior Eurovision 2011, ως μέλος των Candy Girls και κατάφεραν να κερδίσουν με άνεση! Λέτε να καταφέρει η Iru να κερδίσει και την φετινή eurovision; Εγώ προσωπικά την θεωρώ ως μια από τις πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες συμμετοχές για αυτή την χρονιά! Δείτε το τραγούδι και πείτε μας:

https://youtu.be/E8kO-QPippo

Αυτές είναι οι 10 χώρες που πιστεύω ότι θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό από τον 2ο Ημιτελικό. Εσάς ποιες είναι οι 10 χώρες που πιστεύετε ότι θα προκριθούν και γιατί; Συμφωνείτε ή όχι με τις προβλέψεις μου; Μπορεί η Πολωνία να κάνει έκπληξη ή όχι;

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.