Ισραήλ: Οι λεπτομέρειες της φετινής συμμετοχής

Ισραήλ: Οι λεπτομέρειες της φετινής συμμετοχής

Με βάση μια πρόσφατη συνέντευξή της τραγουδίστριας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Noa Kirel αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2023.

Η τραγουδίστρια μίλησε με τον Mako νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ισραήλ στην Eurovision την επόμενη χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία από τις βασικές λεπτομέρειες που αποκάλυψε είναι ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της συμμετοχής της για τη Eurovision 2023 θα είναι περίπου 900.000 δολάρια. Περίπου τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού καλύπτονται από την ομάδα της Noa Kirel, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN.

Ο ατζέντης της Noa Kirel, Roberto Ben Shoshan, δήλωσε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση που θα δώσει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KAN στην προσπάθεια της ομάδας στη Eurovision και επίσης είναι πρόθυμος να δώσει περισσότερα, εάν η Noa χρειαστεί μεγαλύτερη παραγωγή.

Ο Roberto Ben Shoshan δήλωσε:

Ό,τι δώσει ο σταθμός (KAN), θα δώσουμε παραπάνω, και αν η Noa θέλει μεγαλύτερη παραγωγή, θα προσθέσουμε επιπλέον χρήματα, ως ανταπόδωση στο κράτος του Ισραήλ. Η Noa συμμετέχει οικειοθελώς στη Eurovision, δεν θα κερδίσει χρήματα, και όχι μόνο δεν θα κερδίσει, αλλά θα επενδύσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Όσον αφορά στα χρήματα, η Noa δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να βγάλει κανένα κέρδος από το ταξίδι της στην Eurovison και απλώς αναζητά το καλύτερο αποτέλεσμα για τον εαυτό της και τη χώρα της.

Η ίδια η τραγουδίστρια δηλώνει:

Σε ό,τι με αφορά, αξίζει τον κόπο. Δεν είναι μυστικό ότι η οικονομική πλευρά μου είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα, ίσως επειδή είμαι πολύ νέα και αυτά είναι ακόμα πράγματα που με απασχολούν λιγότερο, αλλά όταν πρόκειται για τη Eurovision έρχομαι να δώσω το ένα εκατομμύριο τοις εκατό, και αν σημαίνει να χάσω χρήματα και να προσθέσω κάτι από τον εαυτό μου, θα το κάνω. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για τη χώρα μου και για μένα

Η Noa Kirel μίλησε επίσης για το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδρομής της στη Eurovision, που είναι να βρει το σωστό τραγούδι. Όσον αφορά στους τραγουδοποιούς, ο Noa είπε ότι προσφέρθηκαν τραγουδοποιοί από όλο τον κόσμο, αλλά αποφάσισε να μείνει με μια τοπική ισραηλινή ομάδα για τη Eurovision.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Μου πρόσφεραν τους μεγαλύτερους συνθέτες στον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι, για να εκπροσωπήσουμε το Ισραήλ, πρέπει να φέρουμε μια ισραηλινή ομάδα, με ντόπιους συνθέτες και στιχουργούς. Φυσικά, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη τους, αλλά με εμπιστεύονται στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού.

Το ίδιο το τραγούδι θα έχει μια ισραηλινή γεύση που η Noa έχει δηλώσει ότι θα εκφραστεί μέσω των στίχων ή μέσω της παραγωγής

Σίγουρα θα υπάρχει ένα ισραηλινό ηχόχρωμα στο τραγούδι μου. Ακόμα δεν ξέρω αν θα εκφραστεί μέσω λέξεων ή μουσικής παραγωγής, που θα φέρει κάθε είδους έθνικ, μεσογειακή, ακόμη και ισραηλινή προσέγγιση

αναφέρει η Noa Kirel

Η τελευταία βασική λεπτομέρεια που μοιράστηκε η Noa ήταν ότι η ίδια και η ομάδα της θα έχουν καλλιτεχνική ελευθερία στην επιλογή του τραγουδιού, κάτι που δεν συνέβη με προηγούμενους συμμετέχοντες που τραγουδούσαν για τη χώρα στη Eurovision, οι οποίοι δεν είχαν πολύ λόγο στην επιλογή του τραγουδιού τους. Ανεξάρτητα από το επίπεδο καλλιτεχνικής ελευθερίας που παρέχεται από το KAN, η Noa θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες της EBU, όπως για παράδειγμα να μην υπερβαίνει τα 3 λεπτά.

H Noa Kirel αναφέρει:

Από τη πρώτη στιγμή που εμφανίστηκα στην πρώτη συνάντηση μαζί τους, μου είπαν: “Έχεις την καλλιτεχνική ελευθερία και ένας από τους λόγους που σε επιλέξαμε είναι ότι φέρνεις τα τραγούδια που φέρνεις και τη γλώσσα που φέρνεις και το έργο που φέρνεις και θέλουμε να το κάνεις”, οπότε ένιωσα αμέσως ότι με στηρίζουν. Αυτό είναι το πράγμα που καθόρισε την επιλογή μου για τη συμμετοχή μου!

Προφανώς θα εμπλακεί και το κανάλι, όταν θα συνεργαζόμαστε. Αλλά, αν όπως τα τελευταία χρόνια, είπαν στον καλλιτέχνη: «Αυτό είναι το τραγούδι που θα ερμηνεύσεις», τότε η κατάσταση εδώ είναι λίγο διαφορετική. Θα δημιουργήσω το τραγούδι μαζί με τη δημιουργική μου ομάδα. Φυσικά δεν έρχομαι και υπαγορεύω μόνο τους δικούς μου κανόνες, δεν είμαι έτσι. Είναι μια κοινή απόφαση με την εταιρεία, είναι υπεύθυνοι για όλα, και υπάρχουν επίσης κανόνες του BBC και της Eurovision

Η Noa μίλησε επίσης για το ότι συνομίλησε με την τελευταία νικήτρια της Eurovision του Ισραήλ Νέττα, πριν αποφασίσει επίσημα να πάει στη Eurovision.

Κάλεσα την Netta, ήταν πολύ ενθουσιασμένη για μένα. Τη ρώτησα τι πιστεύει και μιλήσαμε για όσα πέρασε εκεί. Όταν πήγε στον διαγωνισμό, ήταν άγνωστη, ενώ εγώ έρχομαι με μια καριέρα πίσω μου, οπότε μιλήσαμε ότι η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική μεταξύ μας. Πραγματικά με ενθάρρυνε και είπε ότι έπρεπε να πάω για αυτόν τον λόγο. Ακόμα τραγουδάει σε όλο τον κόσμο λόγω της Eurovision!

Πηγή: Eurovoix

Πιστεύετε ότι το Ισραήλ το 2023, θα πάει καλά στην Eurovision; Θα στείλει ένα δυναμικό κομμάτι; Γράψτε το στα σχόλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.