Peter, Sue & Marc: το μιούζικαλ

Peter, Sue & Marc: το μιούζικαλ

Δύο Ελβετοί από τη Βέρνη (Peter Reber, Marcel Dietrich) και μια Αμερικανή από τη Νέα Υόρκη (Susan Schell), σύζυγος του πρώτου, αποτελούσαν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τρίο, τους Peter, Sue & Marc, με επιτυχίες στις γερμανόφωνες χώρες, την Ιαπωνία και αλλού. Ξεκίνησαν μαζί το 1968 και διαλύθηκαν το 1981, έχοντας πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια δίσκους στη μικρή ελβετική αγορά. Εν τω μεταξύ εκπροσώπησαν τέσσερεις φορές την Ελβετία (SWI 71, 76, 79, 81), ως βασικοί τραγουδιστές και μάλιστα σε τέσσερεις διαφορετικές γλώσσες (γαλλικά- “Les illusions de nos 20 ans”, αγγλικά-“Djambo-Djambo”, γερμανικά-“Trödler und Co”, και ιταλικά-“Io senza te”, αντίστοιχα), δύο ρεκόρ που παραμένουν αξεπέραστα.

Ένα τρίτο ρεκόρ σχετίζεται με τη συμμετοχή τους του 1979: είναι η μόνη περίπτωση στην ιστορία του διαγωνισμού, όπου τα σουρεαλιστικά όργανα επί σκηνής ντουμπλάρονται από τα πραγματικά όργανα της ορχήστρας. Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, διότι ήταν τότε παράτυπο (άλλες πηγές αναφέρουν ότι τα όργανα ήταν προηχογραφημένα-ακόμα χειρότερα, δηλαδή).

https://www.youtube.com/watch?v=iAq5u34wOUc

Πραγματικοί φίλοι της Γιουροβίζιον, προσπάθησαν κι άλλες φορές: το 1973 πήγαν στην ελβετική επιλογή με το Es kommt ein Tag (χωρίς κατάταξη), το 1974 ήρθαν 2οι με το Frei, όπως και το 1975 με το Lève-toi le soleil. Το 1978 πήγαν στη γερμανική επιλογή, όπου πήραν την τρίτη θέση με το Charlie Chaplin (ναι, την ίδια χρονιά με την Τάνια Τσανακλίδου, δεδομένου ότι ο μεγάλος ηθοποιός πέθανε το 1977, μετά από 20χρονη περίπου αυτοεξορία στη Λωζάννη). Τέλος, ο Marc, ως σόλο καλλιτέχνης, ήρθε 2ος στην ελβετική επιλογή του 1987, με το “Nostradamus”.

Η μεγαλύτερή τους επιτυχία ήταν το «Cindy» το 1976, το οποίο δύο χρόνια μετά έφτασε στο #3 του Τοπ της Νότιας Αφρικής. Πιο πρόσφατα, το «Birds of Paradise», που είχε γραφτεί το 1980, αφότου παίχτηκε στην κηδεία των 42 θυμάτων της πτώσης ενός στρατιωτικού αεροπλάνου το 2006, έγινε χιτ στη Σλοβακία. Προηγουμένως (το 1990) είχε γίνει επιτυχία στη Ρωσία, χάρη στη διασκευή του Dmitry Selivanov.

Αυτή την πορεία θα αποτυπώσει ένα μιούζικαλ που φέρει τον τίτλο “Io senza te” (= εγώ χωρίς εσένα) και το οποίο θα ανέβει στη Ζυρίχη, με τρεις νέους καλλιτέχνες (Ritschi, Anja Haeseli, Jörg Neubauer), τους οποίους ανακάλυψε ένας παραγωγός, όταν τραγουδούσαν το εν λόγω άσμα στη γαμήλια επέτειο ενός ζευγαριού. Τι απέγιναν όμως οι τρεις του αρχικού γκρουπ, οι οποίοι απέκλεισαν κάθε πιθανότητα επανένωσής τους;

Ο Peter είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες της χώρας. Εξάλλου, ήταν ο συνθέτης όλων των συμμετοχών του γκρουπ, αλλά και αυτών της Ελβετίας το 1977 και το 1980 (την οποία και διηύθυνε). Η Sue επιχείρησε να κάνει σόλο καριέρα, με την υποστήριξη της ομάδας της Jennifer Rush, Mende/De Rouge, με μικρή επιτυχία. Σήμερα το έχει ρίξει στη Yoga και τον Εσωτερισμό, δηλώνοντας πως δεν της λείπει η δημοσιότητα. Τέλος, ο Marc γύρισε οριστικά την πλάτη στη σώου μπιζ, μετά από προβλήματα με τη φωνή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.