Τα βέλη του ρίχνει ο Cesar Sampson για την απόφαση της EBU να αλλάξει τα τραγούδια το 2021

Τα βέλη του ρίχνει ο Cesar Sampson για την απόφαση της EBU να αλλάξει τα τραγούδια το 2021

Αν κι είχε εκφράσει την γνώμη του σε ανάρτηση του Jans Bons (πρώην HoD της Τσεχίας), ο εκπρόσωπος της Αυστρίας το 2018 Cesar Sampson επέστρεψε δριμύτερος με πύρινο λόγο κατά της απόφασης της EBU να αλλάξει τα τραγούδια για το 2021 μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού.

Ο ίδιος ανήκει στην ομάδα παραγωγών και συνθετών των Symphonix που ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν τα παράπονά τους για αυτήν την απόφαση της EBU (θυμηθείτε εδώ κι εδώ). Σε νέα ανάρτησή του ανέφερε:

Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε αυτό έγινε πολύ γρήγορα και πάνω από τα κεφάλια τόσων πολλών εμπλεκόμενων ατόμων, δείχνοντας πως όλοι μας έχουμε ταρακουνηθεί από τα πρόσφατα γεγονότα και την κρίση στην οποία βρισκόμαστε. Σε κάθε επίπεδο, οι διοικήσεις προσπαθούν μόνο να αντιδρούν γρήγορα, να παρουσιάσουν λύσεις και προσπαθούν να αυτο-σταθεροποιηθούν. Αλλά πολύ συχνά αυτό δημιουργεί ένα σύνολο άλλων προβλημάτων, δηλαδή όταν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων παραβλέπονται σε αυτήν την διαδικασία. Και σε ένα format που ονομάζεται “Songcontest” που έχει χτιστεί πάνω στα τραγούδια και τους δημιουργούς τους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δημιουργεί φαίνεται να υποφέρουν τώρα.

 

Γιατί δεν κάνουμε κανένα λάθος αλλά πρόκειται για οικονομική επιβίωση, όπως και για δημιουργική ελευθερία. Οι ομάδες πίσω από κάθε τραγούδι για την ESC2020 παρέδωσαν ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων τους στην EBU κι αυτή η ανταλλαγή έπρεπε να είναι η διεθνής έκθεση και το μάρκετινγκ που παρέχει η Eurovision.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι λάθος της EBU που δεν μπορεί να διατηρήσει αυτήν την συμφωνία. Αλλά θα είναι το λάθος της EBU αν αρνηθεί σε αυτά τα τραγούδια την πιθανότητα μιας δεύτερης ζωής το 2021.

Σε αυτό το σημείο, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό ευρωπαϊκών θεατών / ακροατών έχει ακούσει ακόμη και τα τραγούδια που θα είχαν παρουσιαστεί στο ESC2020. Δεν είναι πολύ αργά – αφήστε τις αποστολές να αποφασίσουν πώς θέλουν να προχωρήσουν το 2021.

Τα τραγούδια που ήταν ιδιαίτερα δυνατά φέτος θα είναι εξίσου ισχυρά και το επόμενο έτος, και οι χώρες που θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερα θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν – και όλοι κερδίζουμε.

Οι αντίθετες φωνές για τον επόμενο διαγωνισμό δεν λένε να κοπάσουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.