Μια ματιά στα αποτελέσματα του jury voting (Μέρος Β)

Μια ματιά στα αποτελέσματα του jury voting (Μέρος Β)

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Eurovision 2018 ήρθε η ώρα της ανάλυσης των αποτελεσμάτων! Μετά από έξι μέρες στη Λισαβόνα, την πόλη που φιλοξένησε τον διαγωνισμό ήρθε η ώρα να μοιραστώ με τον κόσμο ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι: τη μεταφορά σε χάρτη των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα του jury voting για τις θέσεις 6-10 στον τελικό του διαγωνισμού, αφού είδαμε στο προηγούμενο άρθρο το top 5 τους.

Την έκτη θέση του jury voting κατέκτησε η Εσθονία:

Χαμηλοί πόντοι από τις περισσότερες χώρες, ενώ οι Σκανδιναβικές δεν την ψήφισαν καθόλου. Επίσης οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ήταν αυτές που στήριξαν λιγότερο την Εσθονία. Η Γαλλία επίσης φαίνεται να αγνόησε τελείως το τραγούδι.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη γειτονική Αλβανία:

Για πολλούς η έκπληξη του φετινού διαγωνισμού – η Αλβανία όχι μόνο προκρίθηκε στον τελικό κόντρα στα προγνωστικά, αλλά κατέκτησε και μια αξιοπρεπή θέση. Κυρίως στηρίχτηκε από Βαλκανικές και κεντρικές χώρες, αλλά και από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Δωδεκάρι ήρθε από το Αζερμπαϊτζάν.

Μία ακόμα έκπληξη για τη Γαλλία:

Ένα τραγούδι που θεωρούταν φαβορί μέχρι πριν τον τελικό δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση. Στο jury voting η Γαλλία ήρθε όγδοη με τις ψήφους να έρχονται κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη αλλά και τη Σκανδιναβία, ενώ αγνοήθηκε από την Ιταλία, τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ορισμένες βαλκανικές, Ισραήλ και Καύκασο.

Στην ένατη θέση η Βουλγαρία:

Ακόμα ένα τραγούδι που δεν πήγε όσο ψηλά αναμενόταν. Εδώ οι πόντοι ήρθαν κυρίως από τις Βρετανικές Νήσους, την Κεντρική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία πλην της Νορβηγίας και λίγες ακόμα χώρες, ενώ φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη.

Τέλος, η Μολδαβία:

Η Μολδαβία κατάφερε ένα καλό αποτέλεσμα και φέτος. η Δυτική και η Βόρεια Ευρώπη φαίνεται να την αγνόησαν παντελώς, το ίδιο και οι πρώην σοβιετικές χώρες παρά την επιρροή του Kirkorov. Αντιθέτως η Ρωσία έδωσε 12 πόντους, ενώ πόντοι ήρθαν από τα Βαλκάνια πλην Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Φέτος είχαμε αρκετές διαφοροποιήσεις στο top 10 του jury voting και του televoting, με μόνο 5 κοινές χώρες στα τελικά top 10 τους. Εν τέλει υπάρχει από όσο φαίνεται μία τάση να κατανέμονται γεωγραφικά οι πόντοι, ιδιαίτερα όσον αφορά το televoting.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.