Ισραήλ : Δεν ήταν το “Toy” η πρώτη επιλογή της Netta

Ισραήλ : Δεν ήταν το “Toy” η πρώτη επιλογή της Netta

Το Toy δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Netta για να διαγωνισθεί στη φετινή Eurovision. Έτσι τουλάχιστον δηλώνει ο Yoav Tzafir, τηλεοπτικός παραγωγός του Rising Star, του show μέσω του οποίου η Netta επιλέχθηκε, για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Λισαβόνα.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Yoav, η Netta μετά τη νίκη της στο Rising Star επιθυμούσε να συμμετάσχει στη Eurovision με ένα δικό της τραγούδι, κάτι που όμως δεν άρεσε στην αρμόδια επιτροπή, που ήταν αρμόδια για την επιλογή.

Τελικά, η Netta πείστηκε και αγάπησε το Toy, μόνο αφού έβαλε και το δικό της στίγμα στο τραγούδι.

Επέμενε να υποβάλει στην επιτροπή επιλογής του τραγουδιού, ένα κομμάτι που είχε γράψει η ίδια. Στο ρεφρέν έλεγε “cool, cool great”! Η επιτροπή όμως είχε διαφορετική άποψη. Της είπα έλα στο studio για να το δουλέψουμε μαζί. Έσπασε το Toy σε κομμάτια και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα της ήρθε η ιδέα με το κακάρισμα της κότας. Ήθελε να ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες ακόμα και στην εμφάνιση της. Ακόμα και στη χορογραφία των χορευτών που την συνόδευαν. Είχε ξεκάθαρη άποψη για το τι της άρεσε.

Η νικητήρια εμφάνιση της στον τελικό του διαγωνισμού έχει φθάσει ήδη τα 25 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ το τραγούδι έχει μπει στα charts πολλών χωρών.

11 σκέψεις για το “Ισραήλ : Δεν ήταν το “Toy” η πρώτη επιλογή της Netta

  1. Και κάπως έτσι μία μπούρδα από έναν σουξεδοσυνθέτη του Ισραήλ, επιβραβεύτηκε από το πανέξυπνο ευρωπαικό κοινό. Τουλάχιστον οι επιτροπές αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν.

      1. Η Εσθονία δεν θα κέρδιζε, ήταν αναμενόμενο. Υπήρχαν αξιολογότερα μουσικά και καλλιτεχνικά πράγματα από την πουλάδα του Ισραήλ με το ευκαιριακό σουξεδάκι.

        1. Όπως και να το αποκαλέσεις, αυτό ήθελαν σε συνδυασμό κοινό και επιτροπές, αυτό κέρδισε. Εξάλλου εσύ ήσουν πρώτος ένθερμος υποστηρικτής του όρου “ελαφριά ψυχαγωγία” για τη γιουροβιζιον. Πήρες τον νικητή που σου άξιζε…

          1. Δεν αμφισβητώ τη νίκη ως γεγονός, αμφισβητό την ορθότητα του αποτελέσματος, για μουσικούς και πολιτικούς λόγους (έχω μιλήσει και για τα δύο εκτενώς). Φυσικά και η Eurovision είναι ένα ελαφρύ τηλεοπτικό θέαμα (γιατί, εσύ πιστεύεις ότι είναι βαριά κουλτούρα?), δεν έγινε επειδή το είπα εγώ. Και όλα τα τραγούδια σε αυτό το light πλαίσιο κινήθηκαν. Ακριβώς για αυτό υπήρχαν πολλά άλλα καταλληλότερα για νικητήρια.

      2. Eντάξει, το «προσβολή στην όπερα» είναι λίγο βαρύ. Προσωπικά μου αρέσει η όπερα και δεν προσβλήθηκα καθόλου. Μια εμφάνιση που συγκίνησε και εντυπωσίασε πολύ κόσμο και βρέθηκε πολύ δίκαια στην δεκάδα κοινού και επιτροπών. Σε αντίθεση με κάτι σχολιαρόπαιδα από την Ουγγαρία που κάποιοι τα είχαν για δυνατά αουτσάιντερ:-P

  2. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε τόσες αρνητικές ψήφους σε νικητήριο τραγούδι. Διαψεύστε με αν κάνω λάθος…

    1. Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει. Το τραγούδι ήταν εξαρχής διχαστικό, άρεσει πολύ σε πολλούς και δεν άρεσι καθόλου σε άλλους τόσους. Αν προσθέσεις και τα γεγονότα στη Δυτική Όχθη των τελευταίων ημερών και την άμεση πολιτικοποίηση της νίκης τόσο από την ίδια τρην ερμηνεύτρια όσο και από το Ισραήλ εν γένει, καταλαβαίνεις γιατί πήρε την κατρακύλα σε dislike.

      1. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα οι eurofans ήθελαν να γίνει η ανατροπή και να βγει το άλογο που ξεπετάχτηκε στην κούρσα την τελευταία στιγμή αντί για το τραγούδι που είχε κατσικωθεί ως φαβορί εδώ και δυο μήνες, όπως είχε γίνει και πέρσι/πρόπερσι.

        Επίσης πολλά dislike έχουν να κάνουν με το “φεμινιστικό” μήνυμα του τραγουδιού αλλά και με το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι η Φουρέιρα έχει την πραγματική στόφα της σταρ που θα μπορούσε να σταθεί και εκτός διαγωνισμού. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ, έστω κι αν βρίσκω το “Toy” πολύ ανώτερο και πιο ευρηματικό από το “Fuego” ως ποπ μουσικό κομμάτι. Τελικά δεν τo ψήφισα στον τελικό για να μην χάσει η Κύπρος εξαιτίας μου 🙂

      2. Όσο για τις επιτροπές, νομίζω ότι μόνο προσχηματική ήταν η “αντίστασή” τους. Σιγά μην περίμεναν ότι θα κερδίσει η Αυστρία ή η Σουηδία. Της έδωσαν τόσο όσο να μπορέσει να κερδίσει (το ίδιο και στην Κύπρο). Προσωπικά τις παραδέχομαι και τις δύο, αλλά αν το συγκεκριμένο τραγούδι δεν ήταν από το Ισραήλ και με “ακτιβιστικό” μήνυμα ή αν το τραγούδι της Κύπρου δεν ήταν σουηδική παραγωγή, πολύ αμφιβάλλω ότι θα βλέπαμε καμία από τις δύο στην πεντάδα των επιτροπών…Κανένα από τα δύο δεν είναι τραγούδι “επιτροπών” αλλά προφανώς υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.