Βέλγιο. – Hooverphonic: “Η Γιουροβίζιον είναι τσίρκο” – Φλαμανδική ΤV: “Δεν εννοούσαν αυτό”

Βέλγιο. – Hooverphonic: “Η Γιουροβίζιον είναι τσίρκο” – Φλαμανδική ΤV: “Δεν εννοούσαν αυτό”

Το μεγαλύτερο όνομα της φετινής Γιουροβίζιον είναι αναμφισβήτητα οι Βέλγοι Hooverphonic (Alex Callier, Raymond Geerts, Luka Cruysberghs), με σημαντική πανευρωπαϊκή καριέρα και παρουσία στα charts ήδη από το 1995. Δυστυχώς το πολυαναμενόμενο τραγούδι τους δεν ενθουσίασε τους φαν και οι πρώτες αντιδράσεις είναι μάλλον αρνητικές και απαξιωτικές (βαρετό, υποτονικό, flat…).

Ο τραγουδιστής τους, Alex Callier, σε συνέντευξη που δημοσίευσε η ίδια η φλαμανδική τηλεόραση VRT, δήλωσε: “Μέσα σε ένα τσίρκο κακογουστιάς, υπάρχει χώρος για ένα μαργαριτάρι”. Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων (σε κάποιους μάλιστα θύμισε αντίστοιχες παρόλες του Salvador Sobral, εμάς μας θύμισε το τσιτάτο του Μάνου Χατζηδάκι κάπου στα τέλη του ’70 με αρχές ’80 ότι η Γιουροβίζιον είναι πανηγυράκι, μια ρήση που στοιχειώνει έκτοτε τον διαγωνισμό την Έλλάδα).

Σήμερα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει το αρνητικό κλίμα, η φλαμανδική τηλεόραση εξήγησε ότι πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι Hooverphonic αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μια “κακόγουστη γιορτή” κι ότι το γκρουπ τους απάντησε σαρκαστικά ότι δηλαδή, αν όντως είναι έτσι, τότε αυτοί είναι το “μαργαριτάρι” που ξεχωρίζει. Στην πραγματικότητα όμως, συνεχίζει το VRT (ούτε ψύλλος στον κόρφο του!) και επιδοκιμάζει το Wiwibloggs, στο οποίο είχε δώσει συνέντευξη ο Alex, ότι ο τελευταίος είναι μεγάλος γιούροφαν, θαυμάζει από τη France Gall και τη Vicky Leandros μέχρι τους Lake Malawi και τον Salvador Sobral (ε, φυσικά!) και οι τρεις τους ανυπομονούν να βρεθούν στη Γιουροβίζιον. Όλα, επομένως, ήταν μία παρεξήγηση…

Εσείς πώς το βλέπετε όλο αυτό; Έπαθαν “Salvador Sobral”; Είναι διαφημιστικό κόλπο, για να γίνει ντόρος; Όντως θεωρούν ότι είναι ανώτεροι της Γιουροβίζιον;

Μία σκέψη στο “Βέλγιο. – Hooverphonic: “Η Γιουροβίζιον είναι τσίρκο” – Φλαμανδική ΤV: “Δεν εννοούσαν αυτό”

  1. – Εχουν δίκιο για την κακογουστιά, δεν είναι μυστικό.
    – Καλό είναι το τραγούδι, κλασικό Hooverphonic.
    – Με την εμπειρία τους, και αφού παρακολουθούν τον θεσμό, θα μπορούσαν να δοκιμάσουν κάτι πιο εναλλακτικό. Διότι το Release Me δεν προσφέρει πολλά περισσότερα από άλλες ήσυχες συμμετοχές που έχουμε ακούσει στον διαγωνισμό.
    – Τουλάχιστον ακολουθούν τη φόρμα τους. Είναι αληθινοί, δεν έγραψαν κάτι που δεν αντιπροσωπεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.