Ποιοι γιούροσταρ έλαμψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων;
Οι λαμπαδηδρόμοι
Πριν από λίγες μέρες απολαύσαμε τον Amir Haddad (FRA 16) και τον Patrick Fiori (FRA 93) ως λαμπαδηδρόμους (οι οποίοι ήσαν 11.000 συνολικά!), τον πρώτο στο Παρίσι και τον δεύτερο στην Κορσική. Εντοπίσαμε στο Μονακό και τον γνωστό ραλίστα Charles Leclerc, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να εκπροσωπήσει το Πριγκηπάτο!
Πριν από την τελετή έναρξης
Σε συναυλία που δόθηκε στον αύλειο χώρο της Βασιλική του Saint-Denis πριν από την επίσημη τελετή έναρξης στον Σηκουάνα, ο Slimane (FRA 24) τραγούδησε τη φετινή του συμμετοχή, ενώ μαζί με τη Lara Fabian (LUX 88) είπαν το Je suis malade του Serge Lama (FRA 71). Έχουν ένα κοινό: ήρθαν και οι δύο 4οι σε χρονιές, οπότε κέρδισε η Ελβετία!!!
Στην τελετή έναρξης
Κατά τη διάρκεια των χορευτικών ακούσαμε το ντίσκο κομμάτι Alexandrie-Alexandra του κάποτε υποψήφιου Claude François (το 1967), ο οποίος ήταν σύντροφος της France Gall (LUX 65), όταν εκείνη κέρδισε το βραβείο. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε το Besoin d’ amour της τελευταίας (από τη ροκ-όπερα “Starmania”. Είχε ακουστεί το όνομα της Barbara Pravi, αλλά φαίνεται ότι προτιμήθηκε τελικά η Aya Nakamura, καθότι -σύμφωνα με γαλλικά Μ.Μ.Ε.-διαθέτει μεγαλύτερη διεθνή απήχηση… Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπέρλαμπρη Céline Dion (SWI 88) πάνω στον πύργο του Eiffel, σε μια εκθαμβωτική επιστροφή μετά από τη διάγνωση της ασθένειάς της. Ερμήνευσε το εμβληματικό L’hymne à l’amour της Εντίτ Πιάφ (1950). Το κασέ για τη συγκεκριμένη εμφάνιση ανήλθε στα δύο εκατομμύρια δολάρια. Την μετέφεραν με ιδιωτικό τζετ από το Λας Βέγκας στο Παρίσι και κατέλυσε στο πολυτελές ξενοδοχείο Royal Monceau. Συνοδευόταν από μέλη της προσωπικής της ασφάλειας, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό που τη φροντίζει.
Θυμίζουμε ότι είχε τραγουδήσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Atlanta το 1996.