Έρχεται το Λίχτενσταϊν στη Γιουροβίζιον;

Έρχεται το Λίχτενσταϊν στη Γιουροβίζιον;

Σύμφωνα με την εθνική εφημερίδα “Liechtensteiner Vaterland”, το ραδιόφωνο της χώρας, Radio Liechtenstein, βρίσκεται σε συζητήσεις με την EBU για την ένταξή του σε αυτήν. Σε περίπτωση αποδοχής, θα γίνει ο 14ος ραδιοφωνικός φορέας που θα γίνει πλήρες μέλος της EBU. Το πρόβλημα είναι ότι η Γιουροβίζιον απαιτεί τηλεοπτική μετάδοση, επομένως η χώρα δεν θα μπορεί να μετάσχει, ει μη μόνον εάν γίνει αποδεκτός και ο τηλεοπτικός φορέας 1FLTV, ο οποίος ιδρύθηκε μόλις το 2008. Ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος, Peter Kölbel, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής του Λίχτενσταϊν στον διαγωνισμό και ασκούσε πιέσεις, ωστόσο η κυβέρνηση ποτέ δεν ενέκρινε στον προϋπολογισμό της το απαιτούμενο ποσό. Απορούμε, βέβαια, με πληθυσμό μόλις 36.000 κατοίκους πόσο είναι πια αυτό το ποσό και αδυνατούν να το καλύψουν. Μαζί με το Βατικανό, πάντως, παραμένουν οι μόνες ανεξάρτητες και πλήρως αναγνωρισμένες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν λάβει ποτέ μέρος στη Γιουροβίζιον.

Ο θάνατός του, πριν από τέσσερα χρόνια “πάγωσε” κάθε ενδιαφέρον, αφού η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sandra Woldt, είναι κάθετα αντίθετη με αυτό το ενδεχόμενο. Η χώρα έχει εκφράσει την επιθυμία της ήδη από το 1976! Η διοργάνωση στη γειτονική Ελβετία ίσως αποτελέσει τη “χρυσή ευκαιρία” για ένα ντεμπούτο (βέβαια τα ίδια λέγαμε και για τη Γιουροβίζιον της Αυστρίας, αλλά δεν έγινε τίποτα…). Υπάρχει φέτος κάποια εμπλοκή, με το Πριγκιπάτο να υποστηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα της γειτονικής ελβετικής πόλης St. Gallen, προσφέροντας συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού. Μπορείτε να διαβάσετε για τη σχέση του Λίχτενσταϊν με τη Γιουροβίζιον, καθώς και κάποιες απόπειρες συμμετοχής, είτε έχοντας επιλέξει καλλιτέχνη, είτε ακόμα και τραγούδι, σε παλαιότερο άρθρο.

230809 Interview mit Sandra Woldt von 1FLTV – 15 Jahre 1FLTV _ Nils Vollmar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.