Ειδησούλες των ημερών για τη Γιουροβίζιον

Ειδησούλες των ημερών για τη Γιουροβίζιον

Συγκεντρώσαμε εδώ μερικές από τις ειδήσεις που ακούσαμε αυτές τις μέρες. Για τις υπόλοιπες (από Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία,Βόρεια Μακεδονία, Λουξεμβούργο, Σουηδία κ.λ.π.) μπορείτε, φυσικά, να ανατρέξετε στα υπόλοιπα άρθρα μας.

  • Μολονότι ανακοινώθηκαν επίσημα 37 χώρες, η EBU έδωσε παράταση στη Ρουμανία, προκειμένου να πληρώσει το τέλος συμμετοχής. Η Αυστραλία, μετά από τη σπέκουλα ότι μπορεί να μεινει εκτός, αφού έληξε η 8ετής σύμβαση που είχε υπογράψει με την ΕΒU, επέστρεψε. Φημολογείται ότι έδειξε ενδιαφέρον η Dami Im.
  • Ιστότοπος στο Κόσοβο (Eurovision Kosovo) ισχυρίζεται μέσω twitter πως η χώρα είναι πολύ κοντά στο να μετάσχει στον διαγωνισμό. Ευσεβείς πόθοι, καθώς και άλλες φορές είδαμε ανάλογα δημοσιεύματα, ή λύθηκαν τα κωλύματα που υπήρχαν; Θα δείξει… Η Σερβία, από την οποία αποσχίστηκε το Κοσσυφοπέδιο, τι λέει για όλα αυτά;
  • Το ολλανδικό ραδιόφωνο Radio 538, έχοντας πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως η εσωτερική επιλογή έχει καταλήξει σε τρία γυναικεία ονόματα: την Τουρκοολανδή Karsu (Karsu Dönmez), την Ολλανδομαροκινή Numidia (Numidia El Morabet) και την Ilse de Lange (των Common Linnets-NL 14). Η manager της τελευταίας έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως το όνομά της ακούγεται σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά σχεδόν αποκλείει το γεγονός να εκπροσωπήσει τη χώρα… Τελικα, ανακοινώθηκε το όνομα του ράπερ Joost Klein! Ευτυχώς που είχαν έγκυρες πληροφορίες οι του Radio 538!
  • Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μίλησε για υπόγειες μεθοδεύσεις της ΕΡΤ και αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής. Ενώ εγκωμίασε τη Μαρίνα Σάττι, “κατακεράυνωσε” τον Βίκτωρα Βερνίκο, ο οποίος δεν ήταν καθόλου έτοιμος, σε αντίθεση με τον Andrew Lambrou: “Ήταν εμφάνιση σχολικής γιορτής”. Τέλος, ο ίδιος για μία ακόμα φορά εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού.
  • Ο Edward af Sillén, δεξί χέρι του Christer Björkman, επιστρατεύεται μαζί με τον David Rehn, για να γράψουν τα κείμενα που θα διαβάζουν στο auto-cue ο/η/οι παρουσιαστής/-ες. Είναι η τρίτη φορά που κάνει το ίδιο, μετά από το 2013 και 2016, ενώ αναμένεται να υπογράψει και τη σκηνοθεσία. Δικής τους έμπνευσης είναι το ανεπανάληπτο διάλειμμα Love Love Peace Peace. Ο Edward, Βραζιλιάνος που υιοθετήθηκε εκεί από σουηδική οικογένεια (πατέρας Σουηδός, μητέρα Αμερικανή) και ζει από παιδί στη Σουηδία. Υπήρξε 12 φορές σχολιαστής της γιουροβίζιον και 5 φορές της Junior Eurovision. Είναι ανοιχτά gay (φωτό με τον μέχρι πέρυσι σύντροφό του).
  • Η Ναταλία Γερμανού έδωσε συνέντευξη: “Δεν θα ξαναέγραφα τραγούδι για τη Eurovision. Η Έλενα Παπαρίζου θα μπορούσε να ξαναβγεί πρώτη, γιατί έχει όλο το star quality πακέτο. Η Eurovision θέλει ή τον Χρήστο Μάστορα ή την Φουρέιρα, ή ένα στυλ διαφορετικό έθνικ σαν την Μαρίνα Σάττι. Ο Μάστορας θα ήταν καλός πιστεύω στη Eurovision“.
  • Η Μόνικα (Λεμονιά Χριστοδούλου), αφού μίλησε θετικά για τη Μαρίνα Σάττι, δήλωσε πως εκείνη ήθελε το I’m nothing Without You, ενω η ΕΡΤ το Proud, για να προσθέσει: “Εάν το ελληνικό κοινό δεν με ψήφισε, σημαίνει ότι ούτε οι Ευρωπαίοι θα το έκαναν. Μάλλον δεν κατάλαβαν τα τραγούδια μου. Στεναχωρήθηκα δεν το κρύβω…”. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς δεν επελέγη εκείνη, αφού και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου την ήθελε και προσωπική φίλη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είναι (παρεμπιπτόντως την αοιδό ντύνει η εταιρεία “Zeus+ Dione” την οποία ίδρυσε η Μαρέβα και εν συνεχεία αποχώρησε από αυτήν) και δυνατή συμμετοχή είχε…
  • Με τη διαδικασία υποβολής τραγουδιών να έχει ολοκληρωθεί, μάθαμε πως ο Ελληνοσουηδός Δημήτρης Στάσσος (SPA 09, GRE 12 και 15 υποψηφιότητες σε εθνικούς τελικούς) με τους συνεργάτες του -ανάμεσά τους ο Peter Boström, συνθέτης των δύο νικητήριων ασμάτων της Loreen– έστειλαν και εκείνοι ένα: «Το τραγούδι που γράφουμε, είναι urban, hip hop αλλά έχει έθνικ στοιχεία, είναι και ποπ. Έχει φλογέρα και κάποια άλλα όργανα μέσα». Ο Μιχάλης Ρακιντζής από την πλευρά του δήλωσε πως θα έγραφε κι εκείνος τραγούδι για τη Μαρίνα. Αυτές τις μέρες η καλλιτέχνις βρίσκεται στην Ινδία -και συγκεκριμένα στο Guwahati- για τον γάμο του αδελφού της Σαρίφ. Τα χέρια της κοσμεί ένα είδος χέννας που ονομάζεται Mehndi.
  • Στην Κροατία αναμένουμε την εμφάνιση του διάσημου ροκ γκρουπ Vatra που μεσουρανεί από το 1999 και θα κάνει το ντεμπούτο του στη Dora, δηλαδή τον κροατικό εθνικό τελικό, του 2024, αλλά και την επιστροφή του θρυλικού Daniel Popović (YUG 83).
  • Ο δημοσιογράφος Τάκης Γιαννούτσος δήλωσε πριν από λίγο για το περίφημο 4άρι στον Andrew Lambrou: “Ήμουν στην επιτροπή που βαθμολογήσαμε τη Γιουροβίζιον. Δεν μας άρεσε το τραγούδι της Κύπρου”.

2 σκέψεις για το “Ειδησούλες των ημερών για τη Γιουροβίζιον

  1. – Μιλάμε για τρελός βαψομαλλιάς ο Daniel Popovic!!! Ετσι και βγει πρώτος στο Dora και εκπροσωπήσει την Κροατία στη Eurovision θα μιλάμε για τρελό cult (εάν ειδικά συνυπολογίσουμε το βίο και την πολιτεία του συνολικά χεχεχε….)
    – Είδα τη συνέντευξη του Γιαννούτσου – μέχρι και για κατάρες ανέφερε ότι του ρίξανε για το 4άρι της επιτροπής στην Κύπρο. Νομίζω ως έθνος έχουμε την υπερβολή στο αίμα μας. Και για να το συνδέσω και με τον Daniel, σκεφτείτε να υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση ή social media το 1983, που δεν έδωσε η Ελλάδα κανένα βαθμό στην Κύπρο. Το σύστριγγλο θα είχε γίνει!
    – Πραγματικά απόρρησα πέρσι και εγώ πως και δεν έσπρωξαν περισσότερο τη Μόνικα, αφού είναι γνωστό ότι είναι γενικώς “ημέτερη” και αυτό που λένε οι νεοδημοκράτες “δικό μας παιδί”! Πάντως την τελευταία στιγμή “εσπρώχθη” (λόγω οικογενείας υποθέτω) ο Βίκτωρ Βερνίκος. Χωρίς να έχω ακούσει πάντως το περσινό τραγούδι της Μόνικα, προσωπικά θα μου άρεσε η συγκεκριμένη τραγουδοποιός να συμμετάσχει κάποια στιγμή στη Eurovision έστω και ως συνθέτρια

    1. Βίος και πολιτεία ο Daniel και γνωστή προσωπικότητα σε… κακόφημα στέκια της Θεσσαλονίκης! Θα είναι, πράγματι, cult, αν και δεν μάλλον θα τον αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι Κροάτες ως γραφικό και δεν θα τον στείλουν.
      Θα είχε γίνει χαμός το 1983, όντως! Παρόλο που θεωρώ τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο μεγάλο μ*λ*κ*, έχει το δικαίωμα μια επιτροπή να μην της αρέσει κάποιο τραγούδι. Αλήθεια, πόσοι από εμάς πιστεύαμε ότι η συμμετοχή του Andrew θα πήγαινε πάνω από τη 15η θέση;
      Πιστεύω ότι η εφοπλιστική οικογένεια έβαλε όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, για να προτιμηθεί το βλαστάρι τους, με τα γνωστά αποτελέσματα. Όσο για το τραγούδι της Μόνικα, ήταν σίγουρα επαγγελματικό, αλλά μου φάνηκε κάπως “δύσπεπτο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.