Γιουροπρόσωπα: 9. Άριελ Κωνσταντινίδη (το ρεκόρ που δεν έγινε)

Γιουροπρόσωπα: 9. Άριελ Κωνσταντινίδη (το ρεκόρ που δεν έγινε)

Από μικρή στα “βάσανα”

Η Άριελ Κωνσταντινίδη γεννήθηκε το 1971. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, το 1981, επιλέγεται από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, για να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ “Άννυ”, ενώ το 1996 έπαιζε στην τελευταία παράσταση της Αλίκης, επίσης μιούζικαλ, τη “Μελωδία της Ευτυχίας”. Ως ενήλικη πλέον, ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. “Αραχτοί και λάιτ”, “Η λάμψη”, “Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα”, “Μαρία η άσχημη”, “Απαγορευμένη αγάπη”, ‘Έλλη και Άννα” είναι μερικές μόνο από τις σειρές στις οποίες έπαιξε. Μεγάλη καριέρα κάνει και στις μεταγλωττίσεις (“Σταχτοπούτα”, “Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας”, “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”, “Οι περιπέτειες του Σάμμυ” κλπ.). Αυτές τις μέρες έγινε γνωστό ότι χώρισε από τον επί τέσσερα χρόνια σύζυγό της Τάκη Μαργαρίτη. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Παλαιότερα ήταν σε σχέση με τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο.

Η υποψηφιότητα στη Γιουροβίζιον

Το 1983 τη βρίσκουμε να διαγωνίζεται στον εθνικό τελικό του 1983, με το τραγούδι “Θα φύγω” (σε μουσική και στίχους του Αριστείδη “Άρη” Παυλή, μετέπειτα ιδρυτή των ΝΑΜΑ). Η επιτροπή την κατέταξε 10η, γεγονός που εξόργισε πολύ κόσμο, ο οποίος τη θεωρούσε ένα από τα φαβορί. Η μητέρα της, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι, μίλησαν για  «σκευωρίες» και «πλακάκια»… Περισσότερες λεπτομέρειες και παρασκήνια εδώ. Δηλώσεις σε άλλο άρθρο, εδώ. Για την ιστορία, ο Άρης Παυλής έγραψε το 2001 το “Θα γυρνώ / I’ll return / Je reviens”, το οποίο θα ερμήνευαν οι Νάμα, με τη φωνή της Ιφιγένειας Παπουτσά, αλλά αποσύρθηκαν λόγω διαφωνίας με την ΕΡΤ.

Το ρεκόρ που δεν έγινε

.Αν η επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους 20 Δήμων και 30 μέλη κοινού, είχε το σθένος να τη στείλει, η Άριελ θα είχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ του νεαρότερου γιούροσταρ. Η Γιουροβίζιον πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, επομένως, ήθελε 2 μήνες, για να κλείσει τα 12 της χρόνια. Το ρεκόρ κατέχει η Βελγίδα Nathalie Pâque που εκπροσώπησε τη Γαλλία το 1989, 5 μόλις μέρες πριν κλείσει τα 12. Ειρήσθω εν παρόδω, η νεαρότερη νικήτρια είναι (και θα παραμείνει, αφού πλέον τα 16 χρόνια είναι το όριο ηλικίας) η Sandra Kim, η οποία κέρδισε για το Βέλγιο στα 13 της.

Η υποψηφιότητα της Πάολας Κομίνη

Η Άριελ δεν ήταν η “πρώτη διδάξασα”. Πρωτεργάτιδα υπήρξε η Πάολα Κομίνη, ανιψιά του δημοσιογράφου Λυκούργου Κομίνη, η οποία σε ηλικία 13 ετών διαγωνίστηκε στον παρθενικό ανοιχτό τελικό το 1979 σε κουιντέτο μαζί με τους Μαρία και Φωτεινή Φιλοσόφου, Δημήτρη Κοντογιάννη και Στέφανο Δεκεριάν στο Δυο δε μια ομπρέλα (Μιχάλης Ροζάκης / Σώτια Τσώτου) που κατετάγη 4ο. Ο Τύπος ασχολήθηκε πολύ με το νεαρό της ηλικίας της Πάολα. Όταν μεγάλωσε έγινε η σύζυγος του Βασίλη Παϊτέρη (έχουν πλέον χωρίσει).

Η υποψηφιότητα της Ευδοκίας

Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι εκείνη της γνωστής τραγουδίστριας Ευδοκίας (Πουλάκη), η οποία ερμήνευσε στον εθνικό τελικό του 1988 το Αχ Ουρανέ! μαζί με τον Γιάννη Δημητρά (GRE 81), σε μουσική του ίδιου και στίχους του Κώστα Καραγιάννη. Η σειρά κατάταξης δεν ανακοινώθηκε. Ήταν τότε 12 ετών. Δεν θα έκανε το ρεκόρ, αλλά σίγουρα θα ήταν μέσα στους τρεις νεότερους συμμετέχοντες όλων των εποχών. Μεγαλωμένη μέσα σε μουσική οικογένεια και με πλούσια δισκογραφία, συνεχίζει μέχρι σήμερα τις εμφανίσεις της, υπηρετώντας το λαϊκό τραγούδι, με αξιοζήλευτες συνεργασίες.

Υ. Γ.: Τον δρόμο είχαν ανοίξει προ πολλού άλλα παιδιά-θαύματα, όπως ο Μάνος (Αρβανιτίδης) και η Ρούλα Χριστοπούλου, με συμμετοχές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (το 1979-2ος και το 1976, αντίστοιχα), αλλά και η Τζοβάνα Φραγκούλη (στο ίδιο φεστιβάλ και εκείνη το 1979, καθώς και υποψήφια το 1980 με τους Anonymous, σε ηλικία 24 ετών πλέον), με δισκογραφία ήδη από το 1969.

2 σκέψεις για το “Γιουροπρόσωπα: 9. Άριελ Κωνσταντινίδη (το ρεκόρ που δεν έγινε)

  1. Προσωπικά θα προτιμούσα να πήγαινε η Αριελ αντί για την Κρίστη τότε. Το κοριτσάκι είχε άστρο και φάνηκε από τη μετέπειτα πορεία της

    1. Συμφωνώ 100%, άσε που η Άριελ θα ήταν σημείο αναφοράς και θα εκτιμούσε τη Γιουροβίζιον. Η κουλτουριάρα η Κρίστη, από την άλλη, την έχει αποκηρύξει εντελώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.