Πέθανε ο Danny Finn από τους Prima Donna

Πέθανε ο Danny Finn από τους Prima Donna

Στα 65 του και μετά από μια σύντομη ασθένεια πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου ο Danny Finn (Kevin Finn, 1950-2016), τραγουδιστής των Prima Donna (UK 1980-3η θέση), μια απώλεια που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τον βρετανικό Τύπο.

untitled (127)untitled (128)

Ξεκίνησε πολύ μικρός με δικό του γκρουπ, τους Kevin Scott and the Kinsmen. Εν συνεχεία προσχώρησε στους Wishful Thinking. Ακολούθησε το τρίο Marty, Paul & Danny (με τους Marty Kristian και Paul Layton), οι οποίοι εντάχθηκαν το 1976 μετά στους New Seekers (UK 1972). Εκεί γνώρισε την Eve Graham, με την οποία παντρεύτηκαν. Μαζί αποχώρησαν, για να δουλέψουν ως ντουέτο, αν και κατά καιρούς συνεργάζονταν με τους New Seekers σε διάφορες περιστάσεις.

EveGrahamDannyFinn

Marty, Paul & Danny
Marty, Paul & Danny
Wishful Thinking
Wishful Thinking

Το γκρουπ σχηματίστηκε στα πρότυπα των ‘Guys & Dolls’ με τρία ζευγάρια, ειδικά για τη Γιουροβίζιον. Η συμμετοχή τους Love Enough for Two ανέβηκε μόλις στο #48, με τους βρετανούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να τη χαρακτηρίζουν αξιόλογη αλλά παλιομοδίτικη. Η Γιουροβίζιον ήρθε ανέλπιστα: είχε ήδη αρνηθεί προτάσεις να συμμετάσχει, ωστόσο ένα μέντιουμ του είπε ότι θα βγάλει πολλά χρήματα χάρη σε μια Stephanie. Πράγματι, λίγο μετά τον προσέγγισε η Stephanie de Sykes, μία από τις δημιουργούς του τραγουδιού, έτσι εκείνος δέχτηκε. Τον πλαισίωσε η Sally Ann Triplet (μέλος των Bardo-UK 82), αστέρι αργότερα των μιούζικαλ, ο Lance Aston (αδερφός της γιουρονικήτριας, ως μέλους των Bucks Fizz, Jay Aston-UK 81), ο Alan Coates, καθώς και οι αδελφές Jane & Kate Robbins. Έβγαλαν ακόμα ένα τραγούδι, το Just Got to Be You και διαλύθηκαν, διότι δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχία, οπότε ο Danny συνέχισε ως ντουέτο με τη σύζυγό του, άλλοτε με τα ονόματά τους, άλλοτε με το καλλιτεχνικό όνομα Viva, κάνοντας περιοδείες ακόμα και στην Άπω Ανατολή, μέχρι το 1985, οπότε ακολούθησαν σόλο καριέρα.

Οι τυχεροί Prima Donna
Οι τυχεροί Prima Donna
Η άτυχη Maggie Moone
Η άτυχη Maggie Moone

Ο βρετανικός τελικός ήταν επεισοδιακός, αλλά κι από τους συναρπαστικότερους όλων των εποχών και με υψηλή τηλεθέαση, αφού ισοψήφισαν στην πρώτη θέση εκείνοι και η Maggie Moone με το Happy Everything. Οι 14 τοπικές επιτροπές κλήθηκαν να ψηφίσουν ξανά. Οι Prima Donna κέρδισαν με 8 ψήφους, έναντι 6, με τα νεύρα τους να γίνονται στο ενδιάμεσο τσατάλια, όπως δήλωσαν οι ίδιοι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και 0ι New Seekers είχαν στείλει τραγούδι που όμως δεν προκρίθηκε, ενώ μετείχαν και οι Pussyfoot (4οι), δύο από τους οποίους έμελλε να γίνουν μέλη -ποιών άλλων;- των New Seekers!

Στις διάφορες φάσεις της καριέρας του, ο Danny Finn, κυκλοφόρησε 6 άλμπουμ και 18 δισκάκια, κάποια από τα οποία έκαναν επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη Γερμανία. Kυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, το 2009, οπότε αποσύρθηκε οριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=43Hqtw1vFAQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.