Ντοκυμανταίρ για τον Ted Gärdestad

Ντοκυμανταίρ για τον Ted Gärdestad

Το σουηδικό κανάλι SVT ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον Ted Gärdestad (Σουηδία 1979), ο οποίος φέτος θα έκλεινε τα 60 του χρόνια. Υπήρξε ένας πολύ ευαίσθητος καλλιτέχνης που πάλεψε με τους δαίμονές του: την κατάθλιψη, την παράνοια, τη μοναξιά. Προσπάθησε να βρει καταφύγιο στον διαλογισμό και μια Ασιατική αίρεση. Δυστυχώς οι αβάσιμες φήμες ότι δολοφόνησε τον Σουηδό πρωθυπουργό Olof Palme (στην πραγματικότητα, όταν συνέβη αυτό, βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα) και οι αλλεπάλληλες ανακρίσεις, κατέστρεψαν τον ήδη διαταραγμένο ψυχισμό του. Έτσι το 1997, στα 41 του χρόνια, αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τραίνου.

untitled (122)

Στο αφιέρωμα, που περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, μιλούν συνεργάτες του, όπως: Björn Ulvaeus (των ΑΒΒΑ), Darin, Marie Ledin, Janne Schaffer, Per Ragnar, η κόρη του, Sara Zacharias και ο αδελφός του, Kenneth, συνθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών του, οι οποίες διακρίνονται για τις υπέροχες μελωδίες τους. Ακολουθεί το Ge en sol (Δώσε έναν ήλιο), μια επιτυχία που έκανε μόλις πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρείο και το Satellit (Δορυφόρος), η συμμετοχή του στη Γιουροβίζιον.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.