Φινλανδία: Αλλαγές στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της χώρας “UMK 2020”

Φινλανδία: Αλλαγές στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της χώρας “UMK 2020”

Έπειτα από τον φετινό αποκλεισμό της Φινλανδίας από τον τελικό της Eurovision, η δημόσια τηλεόραση της χώρας Yle, αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής συμμετοχής της στην επόμενη διοργάνωση.

Ο μουσικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Tapio Hakasen, ο οποίος εργάζεται και για τον εθνικό τελικό της χώρας UMK, δήλωσε ότι η φετινή επιλογή εκπροσώπου θα αποτελείται από ένα show και στόχος είναι να δούμε να διαγωνίζονται 4-10 συμμετοχές. Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλομορφία ανάμεσα στις υποψηφιότητες. Πιθανό είναι να μεταδοθεί μια εκπομπή πριν τον τελικό, έτσι ώστε να γνωρίσει το κοινό τις συμμετοχές που θα λάβουν μέρος σ’ αυτόν.

Η διορία υποβολής συμμετοχών θα ξεκινήσει στη 1 Νοεμβρίου, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν την δυνατότητα να στέλνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου.

Το UMK χρησιμοποιείται ως διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Φινλανδίας για την Eurovision, από το 2012. Με αυτό τον τρόπο επιλογής, η χώρα έχει βρεθεί στον τελικό του πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού 3 φορές, με καλύτερη θέση την 11η, που ήρθε το 2014 από τους Softengine με το τραγούδι Something Better. Φέτος την Φινλανδία εκπροσώπησε ο Darude μαζί με τον Sebastian Rejman και το τραγούδι Look Away, χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Τελ Αβίβ, μιας και τερμάτισαν στην 17η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού, με 23 βαθμούς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.