Λιθουανία 2017: Στην Klaipeda Θα Διεξαχθεί Ο Εθνικός Τελικός. Με Αλλαγές Η Διαδικασία Επιλογής Την Επόμενη Χρονιά

Λιθουανία 2017: Στην Klaipeda Θα Διεξαχθεί Ο Εθνικός Τελικός. Με Αλλαγές Η Διαδικασία Επιλογής Την Επόμενη Χρονιά

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας LRT επιβεβαίωσε χθες ότι το Eurovizijos, ο εθνικός τελικός της Λιθουανίας, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Klaipeda, στην Švyturys (Lighthouse) Arena. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο τελικός της λιθουανικής επιλογής δεν θα γίνει στην πρωτεύουσα της χώρας στο Βίλνιους και η πρώτη φορά που θα γίνει σε μεγάλη αρένα και όχι σε τηλεοπτικό στούντιο.

Οι υπεύθυνοι του LRT αποφάσισαν αυτήν την “αποκεντροποίηση” της διαδικασίας επιλογής, λόγω του ότι θέλουν να την κάνουν περισσότερο ένα μουσικό εθνικό γεγονός παρά έναν απλό διαγωνισμό τραγουδιού. Για να επιτύχει αυτόν το στόχο το LRT έχει ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια του τελικού, πέρα από τους 6 συμμετέχοντες που θα διαγωνιστούν για το ποιος θα εκπροσωπήσει την χώρα στην επερχόμενη Eurovision, θα παρευρεθούν αρκετοί Λιθουανοί μουσικοί μετατρέποντας το σόου σε μία γιορτή της σύγχρονης λιθουανικής μουσικής.

Επιπλέον για την επόμενη χρονιά έχει προταθεί να υπάρχουν περισσότερες πόλεις για την διοργάνωση των προημιτελικών. Ωστόσο ο ημιτελικός θα διεξαχθεί από το τηλεοπτικό στούντιο του LRT. Οι διευθυντές του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ελπίζουν ότι αν το φετινό τους εγχείρημα στεφθεί από επιτυχία, του χρόνου να γίνουν οι προαναφερθείσες και καινοτόμες αλλαγές.

Ο δήμαρχος της Klaipeda ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτήν την εξέλιξη και τις ευκαιρίες που θα φέρει. Η παράκτια πόλη της Klaipeda είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και η Švyturys Arena μπορεί να φιλοξενήσει έως 7.500 άτομα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστή η χωριτικότητα που σχεδιάζει το LRT.

Με στόχο να προσελκύσουν ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας στον διαγωνισμό, οι υπεύθυνοι έχουν προνοήσει να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια είτε ηλεκτρονικά είτε σε διάφορες περιοχές. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να τραβήξουν το ενδιαφέρον και ανθρώπων που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν χρησιμοποιούν συχνά το διαδίκτυο.

Τα εισιτήρια θα δοθούν προς πώληση σε δύο φάσεις: η πρώτη από τις 22 Φεβρουαρίου και η δεύτερη δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Η τιμή τους θα ξεκινάει από 3 ευρώ και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Klaipeda αυτή είναι μια κίνηση για να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αυτήν την νέα προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.