Ισλανδία: Στις 29 Φεβρουαρίου ο τελικός του “Söngvakeppnin 2020”

Ισλανδία: Στις 29 Φεβρουαρίου ο τελικός του “Söngvakeppnin 2020”

Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Ισλανδία, έτσι και φέτος, ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision θα επιλεγεί μέσω του Söngvakeppnin.

Η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου θα αποτελείται από 2 ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν 8 και 15 Φεβρουαρίου, και θα δούμε να διαγωνίζονται συνολικά 10 συμμετέχοντες, και τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Από κάθε ημιτελικό, θα προκρίνονται στον μεγάλο τελικό 2 υποψήφιοι. Ωστόσο, το κρατικό κανάλι διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στον εθνικό τελικό έναν καλλιτέχνη πέραν από τους 4 προκριθέντες των ημιτελικών. Στους ημιτελικούς, τα τραγούδια θα πρέπει να ερμηνευτούν στα ισλανδικά, ενώ στον τελικό, στη γλώσσα που θα ερμηνευτούν στην σκηνή της Eurovision σε περίπτωση νίκης.

Το Söngvakeppnin πρωτοεμφανίστηκε το 1986, όπου ήταν και η πρώτη χρονιά που η χώρα έλαβε μέρος στην Eurovision. Από τότε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (1995-1999, 2004 και 2005), αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη της συμμετοχής της Ισλανδίας στην Eurovision. Νικητές του Söngvakeppnin 2019, στέφθηκαν οι Hatari με το τραγούδι Hatrið mun sigra, καταλαμβάνοντας την 10η θέση τον περασμένο Μάιο στον τελικό του Τελ Αβίβ, με 232 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.