Τσεχία: Με τον Benny Cristo και το Kemama στο Ρότερνταμ

Τσεχία: Με τον  Benny Cristo και το Kemama στο Ρότερνταμ

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου τα αποτελέσματα του ESCZ 2020 του διαδικτυακού διαγωνισμού μέσω του οποίου επιλέχθηκε ο εκπρόσωπος της Τσεχίας για την Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Benny Cristo  με το τραγούδι Kemama.

Συνολικά 7 καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικά σχήματα διεκδίκησαν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Τσεχία στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. To αποτέλεσμα κρίθηκε  κατά 50% από την ψηφοφορία μιας 10μελούς διεθνούς επιτροπής και κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω της επίσημης εφαρμογής της Eurovision, έτσι μπορούσαν να ψηφίσουν στον τελικό και fans εκτός Τσεχίας. Μέλος της κριτικής επιτροπής ήταν και η  περσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα.To παρόν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έδωσε η εκπρόσωπος της Τσεχίας στην Eurovision 2017 Martina Bárta η οποία με το τραγούδι My Turn  κατατάχθηκε 13η στον ημιτελικό της. Τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

Καλλιτέχνης Τραγούδι Επιτροπή Televoting Σύνολο Θέση
Ψήφοι Πόντοι
Benny Cristo “Kemama” 78 10 12 22 1
Elis Mraz feat. Čis T “Wanna Be Like” 75 8 10 18 2
Barbora Mochowa “White & Black Holes” 87 12 2 14 3
We All Poop “All the Blood (Positive Song Actually)” 66 4 8 12 4
Karelll “At Least We’ve Tried” 67 6 4 10 5
Olga Lounová “Dark Water” 55 3 6 9 6
Pam Rabbit “Get Up” 67 6 3 9 7

Ο Benny Cristo (Ben da Silva Cristovao το πλήρες όνομα του), είναι ένας Hip-Hop/R’n’B καλλιτέχνης. Είναι 32 ετών και έχει καταγωγή από την Ανγκόλα από την μεριά του πατέρα του. Από το 2009 ασχολείται με την μουσική, είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες της Hip-Hop σκηνής της Τσεχίας, με αρκετές επιτυχίες και πολλές συνεργασίες. Παράλληλα με την μουσική ασχολείται και με το Jiu Jitsu. To τραγούδι Kemama κινείται σε καλοκαιρινούς R’n’B ρυθμούς, συνθέτες του οποίου είναι μαζί με τον Benny, οι Osama Verse-AtileCharles Sarpong, Rudy Ray. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Benny Cristo δεν ήταν ένα από τα φαβορί του εθνικού τελικού, στο poll του INFE Greece μάλιστα κατατάχθηκε μόλις 6ος.

Η Τσεχία συμμετείχε για πρώτη φορά στην Eurovision του 2007 με το συγκρότημα Kabát και το τραγούδι Μalá dáma καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του ημιτελικού. Το καλύτερο της αποτέλεσμα η Τσεχία το πέτυχε το 2018 με τον Mikolas Josef και το τραγούδι Lie to me που ήταν η 6η θέση, ενώ το 2019 σημείωσε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα της, την 11η θέση με τους Lake Malawi και το Friend of a Friend. Πιστεύετε πως φέτος η Τσεχία έχει την δυνανατότητα να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα ή ακόμα και να κατακτήσει το πρώτο βραβείο της στον διαγωνισμό;

3 σκέψεις για το “Τσεχία: Με τον Benny Cristo και το Kemama στο Ρότερνταμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.