Σε ραδιόφωνα 34 χωρών μεταδόθηκε το “Occidentali’s Karma” τον τελευταίο μήνα!

Σε ραδιόφωνα 34 χωρών μεταδόθηκε το “Occidentali’s Karma” τον τελευταίο μήνα!

Δεν υπάρχει ρεκόρ που να μην σπάει μέρα με τη μέρα η φετινή ιταλική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, Occidentali’s Karma. Σύμφωνα λοιπόν με την βρετανική κορυφαία εταιρεία ερευνών στο χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου RadioMonitor, το τραγούδι με το οποίο ο Francesco Gabbani ευελπιστεί να κερδίσει και στη Eurovision μετά το Sanremo, την περίοδο 7 Μαρτίου με 3 Απριλίου μεταδόθηκε σε 34 χώρες!

Συγκεκριμένα η RadioMonitor κατέγραψε σχεδόν 21.000 μεταδόσεις του Occidentali’s Karma στα ραδιόφωνα εκτός Ιταλίας. Ας δούμε όμως ανά χώρα, ποια ραδιόφωνα έχουν παίξει το “Δυτικό Κάρμα” μέχρι στιγμής.

Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αυστρία (Life Radio, Radio Grün-Weiss και Welle 1 Innsbruck), ένας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ( BHRadio 1) που μάλιστα δεν συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό, ένας στη Δανία (DR P4), δύο στην Πορτογαλία ( Rádio Atlântida και Rádio Renascença), δύο στη ΣερβίαRadio Beograd 1 και Radio Beograd 202), τρεις στη Σουηδία ( Sveriges Radio P4, Sveriges Radio Ρ3 και Radio P5 STHLM), τέσσερις στη Βουλγαρία ( BNR Horizont, BNR Radio Sofia, Darik Radio και Radio Focus Sofia), τέσσερις στην Εσθονία ( Raadio Kadi , Ring FM , ΤΡΙΑ Raadio και Vikerraadio), τέσσερις στη Γαλλία ( Aligre FM, Delta FM Boulogne, France Bleu Azur και Radio Campus Lille), τέσσερις στη Γερμανία ( Bayern 3, Radio NRW, Radio FreeFM και Radio LORA), δύο στην Ιρλανδία ( Near FM και Flirt FM), δύο στην Ισλανδία ( RÚV Rás 2 και K100), δύο στη Λιθουανία ( Radio Kelyje και Radio Pulsas), τρεις στη Ρωσία ( Chocolate Radio,  Radio Borneo και Radio Komsomol’skaya Pravda), πέντε στη Σλοβενία ( Radio Capris, Radio Krka, Radio Slovenija A1, Radio Slovenija Val 202 και Radio Slovenia International), πέντε στην Ισπανία ( Radio 7, Radio Castilla La Mancha , Radio Galega, Radio Sol XXI και Radio Top Europa) έξι στο Ηνωμένο Βασίλειο ( BBC Radio, Air3 Radio, Cambridge 105, Forest FM, Insanity Radio και Inspiration FM) και από ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Κροατία, Φινλανδία, Π.Γ.Δ.Μ., Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία και Τουρκία.

Το Occidentali’s Karma όμως ξεπέρασε τα σύνορα της Ευρώπης. Στον Καναδά έχει ήδη μεταδοθεί από το CJWF-FM και στην Αυστραλία από το Radio Adelaide και το Coast FM. Η ιταλική συμμετοχή έχει επίσης μεταδόσεις στη Βραζιλία και στην Αργεντινή.

Αν τώρα αναρωτιέστε τι συμβαίνει στη χώρα μας, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Πέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν το Occidentali’s Karma στη χώρα μας ( Athens DeeJay, Diva FM, Kanali 1, Life 106.3, Super FM).

Αρκετοί fans που δεν τους αρέσει το τραγούδι γκρινιάζουν για την υπερπροβολή που όπως λένε έχει από την ιστοσελίδα μας η φετινή ιταλική συμμετοχή. Καλώς ή κακώς οι αριθμοί και τα ρεκόρ που όπως είπαμε σημειώνει φέτος το τραγούδι της Ιταλίας είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και σίγουρα όταν και αν επαναληφθούν στο μέλλον από κάποια άλλη συμμετοχή, θα έχει την αντίστοιχη κάλυψη, τουλάχιστον από εμάς.

Σε καμία περίπτωση όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο, αλλά και σε άλλα παρόμοια δικά μας ή μη, δεν σημαίνουν ότι η Ιταλία έχει τη νίκη στο τσεπάκι της. Είναι όμως σημαντικά δεδομένα που καταγράφουμε και πέρα από μουσικό γούστο, προτιμήσεις κλπ δείχνουν τη δυναμική αυτού του τραγουδιού.

Μία σκέψη στο “Σε ραδιόφωνα 34 χωρών μεταδόθηκε το “Occidentali’s Karma” τον τελευταίο μήνα!

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γκρινιάζουν… Είναι δυνατόν να σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και να μην αναφέρονται; Να περνάνε δηλαδή απαρατήρητα; Η συμμετοχή της Ιταλίας φέτος κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία που είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα να γίνεται συχνά θέμα συζήτησης. Ποιο δηλαδή να είναι πιο συχνό θέμα συζήτησης για φέτος, η συμμετοχή της Σλοβενίας που είναι τελευταία στα στοιχήματα; Ήμαρτον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.