Γνωρίστε την συμμετοχή της Μάλτας «Breathlessly» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Μάλτας «Breathlessly» – Ψηφίστε στο poll

Μάλτα θα εκπροσωπηθεί και φέτος από έναν Fanielo και φέτος αλλά όχι από τον γνωστό μας Fabrizio αλλά την 29η αδερφή του Claudia Faniello. Η Claudia έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να εκπροσωπήσει το νήσι των ιπποτών στην Eurovision (8 προσπάθειες) και τα κατάφερε φέτος με την 9η και το τραγούδι της Breathlessly. 

H Claudia γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Qawra της Μάλτας μαζί με τα αδέρφια της Fabrizio και Miriana. Από την ηλικία των 12 ξεκίνησε να συμμετέχει σε διάφορα τηλεοπτικά show και festival. Το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Talentissimi Juniors. Στο Mediterranean Conference Festival το 2003, τραγούδησε μαζί με τον αδερφό της και έναν χρόνο αργότερα τραγούδησε με την Εθνική Ορχήστρα της Μάλτας. Το 2005 κατέκτησε την 4η θέση στο τηλεοπτικό show HotSpot.

Το 2006, έκανε την πρώτη της αποπειρα να εκπροσωπήσει την Μάλτα στην ESC, με το τραγούδι της High Alert. Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για την Αθήνα (νικητής ήταν ο αδερφός της) αλλά κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου. Την ίδια χρονιά κέρδισε το Festival Kanzunetta Indipendenza, ενώ το 2007 τερμάτισε στην 7η θέση στην 2η προσπάθεια της. Εν συνέχεια, μέχρι το 2013 προσπαθούσε διακαώς να εκπροσωπήσει την Μάλτα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Φέτος θα είναι η 30η συμμετοχή της Μάλτας στον διαγωνισμό, η οποία είναι μία από τις χώρες που δεν έχουν γευτή ακόμη την χαρά της νίκης. Δύο φορές έφτασε η Μάλτα δίπλα στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό. Το 2002 με την Ira Losco και το 2005 με την Chiara. To 2016, η Ira Losco εκπροσώπησε (εάν και ήταν σε ενδιαφερουσα) για 2η χρονία την Μάλτα και κατάφερε να την φέρει ξανά στον Μεγάλο τελικό και στην 12η θέση.

Δείτε εδώ την συμμετοχή της Μάλτας, Breathlessly.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE:

Αργυρίου Γιάννης:7

Πετράκη Αναστασία:5

Κωστίκας Γιάννης:1

Ματάμης Αποστόλης:2

Φαρμάκας Δημήτρης:1

Μαντζίλας Δημήτρης:6

Χαρπαντίδης Στέφανος:1

Σιακαντάρης Σπύρος:2

Νταντάλιας Άγγελος:6

Τσεκούρας Γιώργος:3

Κοντακιώτης Χρυσόστομος:1

Κορυπάς Αντρέας:1

Μ.Ο.: 3.00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.