Πορτογαλία: Ο Conan Osiris νικητής του βραβείου Barbara Dex Award 2019

Πορτογαλία: Ο Conan Osiris νικητής του βραβείου Barbara Dex Award 2019

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των fans στην σελίδα Songfestival.be  για το βραβείο Barbara Dex 2019, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στον συμμετέχοντα της εκάστοτε Eurovision με τις χειρότερες ενδυματολογικές επιλογές. Νικήτρια του φετινού βραβείου αναδείχθηκε η Πορτογαλία με τον Conan Osiris ο οποίος με το τραγούδι Telemoveis κατέλαβε την 15η θέση στον Α’ Ημιτελικό. Η Πορτογαλία καταλαμβάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο βραβείο μετά το 2006 με τις Nonstop και το Coisas de nada.

Πάνω από 4000 fans ψήφισαν στην εν λόγο ψηφοφορία, κάτι που αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με τους υπεύθυνους της σελίδας που την διοργάνωσε. Την δεύτερη θέση στην εν λόγω ψηφοφορία κατέλαβε η Κύπρος με την Τάμτα και το Replay, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν Λευκορωσία, Βέλγιο και Βόρεια Μακεδονία.

  1. Portugal – Conan Osíris
  2. Cyprus – Tamta
  3. Belarus – ZENA
  4. Belgium – Eliot
  5. North-Macedonia – Tamara Todevska

Το βραβείο Barbara Dex ξεκίνησε το 1997 από το Ολλανδικό fansite The House of Eurovision και ονομάστηκε έτσι προς τιμή την ομώνυμης εκπροσώπου του Βελγίου το 1993 η οποία με το τραγούδι Iemand als jij κατέλαβε την τελευταία θέση με 3 βαθμούς, και έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμού για τα μάλλον κιτσ αυτοσχέδια ρούχα που επέλεξε να φορέσει την ημέρα του τελικού. Το συγκεκριμένο βραβείο το κέρδισε και μια Ελληνική συμμετοχή, πρόκειται για το S.A.G.A.P.O του Μιχάλη Ρακιντζή που έλαβε το βραβείο του Barbara Dex το 2002.

2 σκέψεις για το “Πορτογαλία: Ο Conan Osiris νικητής του βραβείου Barbara Dex Award 2019

  1. Άνθρωποι του infe . Έχω μια ερώτηση , επιθυμώ να γράψω τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθει η Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της eurovision . Δεν είμαι κανένας γνωστός παραγωγός ή κάτι τέτοιο . Απλά θέλω να. Σας ρωτήσω αν γίνεται . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.