Πέθανε ο Τάκης Αντωνιάδης

Πέθανε ο Τάκης Αντωνιάδης

untitled (38)Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Αντωνιάδης, γεννημένος το 1946, ένας σεμνός καλλιτέχνης που υπήρξε τραγουδιστής των Sounds (από το 1967 και μετά), ενώ διακρίθηκε και ως σόλο καλλιτέχνης, αφοσιωμένος στο μοντέρνο τραγούδι, είτε πρωτότυπο, είτε διασκευασμένο. Μερικές από τις γνωστές επιτυχίες του: «Το μάθημα», «Η κιβωτός», «Εννιά κορίτσια», «Δεν ζητώ άλλη αγάπη», «Είσαι μόνο εσύ», «Περιμένω», «Είναι σκληρή», «Ό, τι πεις εσύ», «Πάλι χθες», «Πάντα μαζί» (ντουέτο με τη Μπέσσυ Αργυράκη) και άλλες. Πήρε αρκετές φορές μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το πρώτο Βραβείο το 1978, μαζί με τη Χριστίνα (επίσης μέλος των Sounds) και το «Κράτα με».

untitled (36)untitled (39)untitled (37)

Μολονότι δεν εκπροσώπησε ποτέ την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον, ωστόσο η παρουσία του στο χώρο δεν είναι αμελητέα:

-το 1974 διασκευάζει μαζί με τη Χριστίνα τη συμμετοχή της Ολλανδίας, ως «Κι εσύ κι εγώ». Κάποιοι αποδίδουν αυτή τη διασκευή μόνο στη Μαρίνα και τον Γιώργο Πετρίδη.

-το 1976 κυκλοφόρησε μαζί με τη Μπέσσυ Αργυράκη, τον Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και τη Ρένα Παγκράτη τον δίσκο «Eurovision ‘76», ο οποίος περιλάμβανε διασκευές ορισμένων τραγουδιών της ίδιας χρονιάς: «Σ’ αγαπώ» (GER), «Η καρδιά χτυπά με ένα παμπ παμπ» (FIN), «Πες γεια χαρά» (UK).

-το 1980 ήταν υποψήφιος με το «Τι θες να πω;» (7ος), σε μουσική Γιάννη Πηλιούρη (συζύγου της Λίας Βίσση) και στίχους Ρόμπερτ Ουίλλιαμς (GRE 77) και Πάνου Δράκου. Το τραγούδι είναι εξαιρετικά δυσεύρετο.

-το 1989 φημολογείται ότι ήταν ο αρχικός ερμηνευτής της συμμετοχής της Κύπρου «Απόψε ας βρεθούμε» (σύμφωνα με άλλες πηγές δεν ήταν ο Τάκης Αντωνιάδης, αλλά ο Τζίμης Μακούλης).

-το 1995 ήταν μέλος της επιτροπής της ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.