Ούτε το 2017 θα επιστρέψει η Σλοβακία!

Ούτε το 2017 θα επιστρέψει η Σλοβακία!

Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης της Σλοβακίας, RTVS, επιβεβαίωσαν στο site της ESCtoday, ότι η χώρα τους θα απέχει από τον διαγωνισμό της Eurovision για 5η συνεχόμενη χρονιά μετά το 2012. Παρ’όλο που ο manager της Σλοβακικής τηλεόρασης Juraj Kadáš είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η συμμετοχή της χώρας του στην Eurovision είναι ένα ελκυστικό project, το υψηλό κόστος της συμμετοχής σε συνδυασμό με τα άσχημα αποτελέσματα της Σλοβακίας στον διαγωνισμό έχουν σαν αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά η χώρα της κεντρικής Ευρώπης να είναι απούσα από την Eurovision. Μέχρι στιγμής 40 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους για τον διαγωνισμό του 2017 με την EBU να αναμένεται να ανακοινώσει την τελική λίστα των συμμετεχόντων κοντά στο τέλος του 2016.

Η Σλοβακία μετράει 7 συμμετοχές στον Eurovision, το 1994, το 1996, το 1998 και την 4ετία 2009-2012. Το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στον διαγωνισμό ήταν η 18η με τον Marcel Palonder και το “Kým nás máš”, ενώ από την στιγμή που καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί δεν κατάφερε ούτε μια φορά να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Το 2012 μάλιστα στην τελευταία της μέχρι τώρα συμμετοχή με τον Max Jason Mai και το “Don’t Close Your Eyes” κατέλαβε την 19η και τελευταία θέση στον ημιτελικό της.

Ας θυμηθούμε την συμμετοχή με την οποία η Σλοβακία έφτασε πιο κοντά στην πρόκριση στον τελικό: Twiins – “I’m still alive”- 13η θέση (ημιτελικός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.