Σλοβακία: Επιστρέφει το 2025;

Σλοβακία: Επιστρέφει το 2025;

Το RTVS αποκάλυψε ότι σκέφτεται να επιστρέψει στην Eurovision το 2025, 13 χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο σλοβακικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVS, Zuzana Vicelova αποκάλυψε στο Eurofestivales ότι το κανάλι σκέφτεται να επιστρέψει στον διαγωνισμό το 2025. Σε μια δήλωση στο Eurofestival, η κα Vicelova σχολίασε:

Σκεφτόμαστε να συμμετάσχουμε το 2025.

Αυτή η δήλωση υποστηρίζεται από τον Γενικό Διευθυντή του RTVS, κ. Ľuboš Macha. Ο κ. Macha ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του RTVS το 2022 και έρχεται μετά από μια αλλαγή στο μοντέλο χρηματοδότησης του σλοβακικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Νωρίτερα φέτος, το RTVS επιβεβαίωσε τον λόγο για την απουσία της Σλοβακίας από τη Eurovision.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανέφερε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί του ραδιοτηλεοπτικού φορέα έχουν εμποδίσει την ικανότητά του να διαγωνιστεί στον διαγωνισμό από το 2012.

Σε συνέντευξή του στο Aktuality.sk, ο κ. Machaj, Γενικός Διευθυντής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σλοβακίας, μίλησε λεπτομερώς για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Σλοβακία δεν έχει συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το 2012, ωστόσο, ο κ. Machaj κοιτάζει ενεργά να επαναφέρει τη χώρα στον διαγωνισμό.

Ο κ. Machaj επιβεβαίωσε ότι το RTVS δεν θα διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2024. Είπε στην εκπομπή ότι:

Είμαστε πράγματι από τις λίγες χώρες που δεν μεταδίδουν τη Eurovision. Τα οικονομικά είναι πολύ απαιτητικά το ίδιο και η προετοιμασία. Το 2024 θα δηλώσουμε ότι σε έναν άλλο χρόνο –αν όλα πάνε χωρίς προβλήματα– θα μπούμε στη Eurovision. Λάβαμε σχετικά καλές προσφορές για συμμετοχή. Δεν ήταν κάτι που θα μας απέτρεπε, αλλά δεν ήταν και λίγα χρήματα.

Επιπλέον, ο κ. Machaj είπε ότι η RTVS εξέταζε πώς θέλει να επιλέξει τη συμμετοχή της για τον διαγωνισμό. Το 2009 και το 2010 η Σλοβακία πραγματοποίησε τηλεοπτική διαδικασία επιλογής, ενώ το 2011 και το 2012 η συμμετοχή τους επιλέχθηκε εσωτερικά.

Πρέπει επίσης να αποφασίσουμε με ποια μορφή θα επιλέξουμε τον Σλοβάκο συμμετέχοντα. Το 2011, ο Miro Šmajda μας εκπροσώπησε, λέγοντας ότι ήρθε στην τηλεόραση με την πρόταση ότι θα καλύψει τα έξοδα επειδή είχε χορηγούς πίσω του. Η Eurovision είναι μια πανευρωπαϊκή υπόθεση και η Σλοβακία πρέπει επίσης να εκπροσωπείται σε αυτήν.

Θα επιστρέψει η Σλοβακία στον διαγωνισμό ή όχι; Γράψτε μας στα σχόλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.