Ουκρανία: Οι Freedom-Jazz αρνούνται την πρόσκληση της UA-PBC – Πιθανή η αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό

Ουκρανία: Οι Freedom-Jazz αρνούνται την πρόσκληση της UA-PBC – Πιθανή η αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό

Μετά την άρνηση της MARUV να υπογράψει τους όρους του συμβολαίου της Ουκρανικής τηλεόρασης UA-PBC προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, η συμμετοχή της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης έχει περιέλθει σε αρκετά δύσκολη θέση.

Η Ουκρανική τηλεόραση UA-PBC φαίνεται πως προσέγγυσε το συγκρότημα Freedom-Jazz, το οποίο με το τραγούδι Cupidon έφτασαν ως την δεύτερη θέση του Ουκρανικού τελικού, παίρνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία στην κριτική επιτροπή, προκειμένου να είναι αυτές που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στην επερχόμενη Eurovision. Τα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος με ανάρτηση τους στα κοινωνικά δίκτυα αρνήθηκαν την πρόσκληση τους στον διαγωνισμό, ευχαριστώντας παράλληλα το κοινό που τους στήριξε.

Πλέον η Ουκρανική τηλεόραση θα πρέπει να στραφεί στους υπόλοιπους υποψηφίους του Ουκρανικού τελικού: KAZKA, Anna Maria, Brunettes Shoot Blonde και YUKO, με τους πρώτους να έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από την Ουκρανική τηλεόραση. Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 από τους υπόλοιπους υποψήφιοιυς, οι YUKO και οι Anna Maria, πιθανόν να έχουν το ίδιο πρόβλημα με την MARUV καθώς δέχθηκαν ιδιαιτέρως επικριτικές ερωτήσεις από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς η μεν τραγουδίστρια των YUKO έχει Ρωσικό διαβατήριο ενώ οι γονείς των Anna Maria κατέχουν κυβερνητική θέση στην Κριμαία η οποία De Facto κατέχεται από την Ρωσία από το 2014 με την διεθνή κοινότητα όμως να την αναγνωρίζει ως μέρος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την σελίδα esckaz.com τα μέλη της διοίκησης της Ουκρανικής τηλεόρασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό, καθώς φαίνεται να συμβουλεύoνται δικηγόρους γι’αυτόν τον σκοπό. Με δήλωση της η Oleksandra Koltsova μέλος του συμβουλίου της UA-PBC δήλωσε ότι:

Πρώτα, θα συμβουλευτούμε την EBU σχετικά με την πολιτικοποίηση της διαδικασίας επιλογής στην Ουκρανία. Πώς αυτό επηρεάζει τη συμμετοχή μας φέτος;

Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε με δικηγόρους αν θέλουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ως ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε με τους manager των καλλιτεχνών. Και τότε θα αποφασίσουμε.

Ενώ ο CEO της Ουκρανικής τηλεόρασης Zurab Alasania δήλωσε ότι:

Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Στις 1 Μαρτίου τόσο ο καλλιτέχνης όσο και το τραγούδι πρέπει να είναι έτοιμα. Δεν υπάρχει λύση ακόμα κι αυτό βασίζεται σε εκατό διαφορετικές συνθήκες-ασύμβατες μεταξύ τους.

Τέλος ο ιδιωτικός Ουκρανικός τηλεοπτικός φορέας STB, ο οποίος συνδιοργάνωσε το Vidbir 2019 μαζί με την Ουκρανική δημόσια τηλεόραση, με μια μακροσκελή ανακοίνωση του καλεί σε αλλαγές των κανονισμών του Ουκρανικού εθνικού τελικού, δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει οικονομικά τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας στην φετινή Eurovision, καθώς και ότι είναι πιθανόν από την επόμενη χρονιά να αποσυρθεί από την συνδιοργάνωση του εθνικού τελικού. Επίσης δήλωσαν ότι τα έσοδα από το televoting θα δοθούν σε φιλανθρωπίες.

2 σκέψεις για το “Ουκρανία: Οι Freedom-Jazz αρνούνται την πρόσκληση της UA-PBC – Πιθανή η αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό

    1. Θα έλεγα καλύτερα να αποσυρθούν για φέτος. Δεν είναι δυνατόν να στείλουν κάποιον επιλαχόντα όταν ουσιαστικά η νικήτρια αποκλείστηκε για εξωκαλλιτεχνικούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.