Ελλάδα: Η συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ελλάδα: Η συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην φετινή Eurovision, Κατερίνα Ντούσκα παραχώρησε σε μια συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα στην εκπομπή Η Κατάλληλη ώρα με παρουσιαστή τον Φώτη Απέργη. Η συνέντευξη αυτή ήταν η πρώτη της Κατερίνας Ντούσκα μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο όπου ηχογράφησε το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει στην Eurovision, Better Love, και έδωσε πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι, την σκηνική παρουσία που ετοιμάζεται για την σκηνή του Τελ Αβίβ.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΤΟΥΣΚΑ 

Για την πρώτη επαφή με τον κ.Παπαδημητρίου:

Ήταν τελείως απρόσμενο, ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα να ακούσω από τον Κύριο Παπαδημητρίου. Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν γιατί σκεφτήκατε εμένα; Μου έκανε τρομερή εντύπωση, παρόλα αυτά όμως υπήρχε μια λογική.

Δεν είμαι συμβατική επιλογή, όσον αφορά την Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει πάει ποτέ ένας καλλιτέχνης από τον χώρο μου, συνήθως επιλέγονται πιο εμπορικές επιλογές.  Ο κύριος Παπαδημητρίου μου είπε ότι είμαστε νέα επιτροπή και θέλουμε φέτος να κάνουμε κάτι διαφορετικό, και θέλουμε κάτι το οποίο να στέκεται σε μια διεθνή σκηνή. Ο κύριος Παπαδημητρίου το πίστευε πάρα πολύ και πριν πειστώ μόνη μου με έπεισε και αυτός. 

Ήταν κάτι το οποίο το σκέφτηκα πολύ καιρό, μου πήρε σχεδόν ένα μήνα να πω το ναι. Δεν είναι απλή απόφαση, αλλά απαιτεί τρομερή ευθύνη, ήταν κάτι που ήθελα να το σκεφτώ από κάθε πλευρά. Δεν παύει να είναι ένα τεράστιο μουσικό φεστιβάλ και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και ότι έχεις κάτι να πεις. Ήταν τιμητικό για εμένα να προτείνω ένα δικό μου τραγούδι

Για το τραγούδι δήλωσε:

Δεν είναι μπαλάντα, είναι ένα mid tempo ποπ τραγούδι, που έχει παλμό, δύναμη και μελωδικότητα. Εμείς ξεκινήσαμε από ένα ντέμο, το οποίο εγκρίθηκε από την επιτροπή εδώ και πήγαμε στο Λονδίνο για να το εξελίξουμε. Είμαι πολύ περήφανη για το τελικό αποτέλεσμα. Το τραγούδι έγραψα εγώ με τον Leon of Athens και τον David Sneddon  o οποίος είναι ένας Σκωτσέζος τραγουδοποιός που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Lana Del Rey. Το τραγούδι μου όμως δεν έχει καμία  σχέση με το ύφος της Lana Del Rey.
Το τραγούδι δεν το γράψαμε για την Eurovision, προϋπήρχε, αλλά πίστευα ότι θα ήταν ιδανικό για την Eurovision, ήθελα να βγω με ένα κομμάτι που είχε τέτοια αύρα και ατμόσφαιρα. Νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ αισιόδοξο. Είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά, έχει πολύ τονωτικό στοιχείο. Αντί να πω κάτι πιο εσωστρεφές ή σκοτεινό όπου συνήθως εκεί κινούμε ήθελα μια ανάταση.

Για την σκηνική παρουσία και το videoclip:

Δεν θα το έλεγα ότι έχει εύρημα ακριβώς. Είναι ένα τραγούδι πρώτης ακροάσεως, λιτό, εύπεπτο και μπορεί να ταυτιστεί με αυτό ο καθένας. Δεν θα είμαι μόνη στη σκηνή, αυτό που ετοιμάζουμε είναι  να έχουμε χορευτές και φωνητικά μαζί. Το βίντεο έχει σκηνικά, τίποτα το ψηφιακό και είναι λίγο vintage.

Για την Eurovision γενικότερα:

Κάνω την έρευνα μου, παρακολουθώ πως γίνονται οι παρουσιάσεις και ποιές είναι οι υποδομές, αλλά δεν με απασχολεί το πολιτικό κομμάτι γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, παρακολουθούσα Eurovision. Μου έκανε εντύπωση πως έχει τόσο φανατικό κοινό και ότι παίζονται στοιχήματα.

Στην συνέχεια συζήτησαν για την για την γενικότερη πορεία της Κατερίνας στην Ελληνική δισκογραφία, τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια. Την συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα μπορείτε να την ακούσετε εδώ:

Θυμίζουμε ότι το τραγούδι της Ελλάδας στην Eurovision θα το ακούσουμε στις 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΕΡΤ για την παρουσίαση του νέου της προγράμματος.

3 σκέψεις για το “Ελλάδα: Η συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

  1. Ρε παιδιά, ακούω τον ραδιοφ.παραγωγό να λέει συνέχεια, εκπροσωπείς φέτος την ΕΡΤ,την ΕΡΤ εκπροσωπεί ή την Ελλάδα; Τηλεοπτικά δίκτυα διαγωνίζονται; ΕΡΤ εναντίον BBC; Εντάξει,μην ντρεπόμαστε να το πούμε λες και θα μας πουν και εθνικιστές.Έλεος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.