Ουκρανία: Η απάντηση της MARUV σχετικά με τους όρους της Ουκρανικής τηλεόρασης

Ουκρανία: Η απάντηση της MARUV σχετικά με τους όρους της Ουκρανικής τηλεόρασης

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, η Ουκρανική τηλεόραση UA:PBC εξέδωσε ένα συμβόλαιο στην MARUV, την νικήτρια του Vidbir 2019 με το τραγούδι Siren Song, με το οποίο της ζητούσε να συμφωνήσει σε κάποιους όρους προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ. Μεταξύ των όρων αυτών ήταν η ακύρωση των εμφανίσεων της τραγουδίστριας στην Ρωσία τους προσεχείς μήνες. Η MARUV με σημερινή ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook, γνωστοποίησε  τους όρους του συμβολαίου προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision, την της επιθυμία της να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision αλλά και την πίεση την οποία δέχεται. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν οι πιο συναισθηματικές στη ζωή μου. Έχω κερδίσει μια τίμια νίκη στην εθνική προεπιλογή για τη Eurovision 2019, λαμβάνοντας μέγιστη υποστήριξη από τους θεατές και μια υψηλό ποσοστό από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Αλλά τώρα  θέλουν να πάρουν μακριά την νίκη μας.

Είμαι ουκρανή, αγαπώ τη χώρα μου και είμαι περήφανη που εκπροσωπώ την Ουκρανία στο Τελ Αβίβ στον διεθνή διαγωνισμό “Eurovision-2019” παρά το γεγονός ότι σε μια μέρα έλαβα προτάσεις από τρεις διαφορετικές χώρες για να τις εκπροσωπήσω. Αλλά η απάντησή μου είναι κατηγορηματική – παίζω για την Ουκρανία και για κανέναν άλλο!

Πιθανόν να έχετε ήδη ακούσει για τη σύμβαση μεταξύ του συμμετέχοντα από την Ουκρανία και την Ουκρανική τηελόραση , η οποία θα πρέπει να υπογραφεί σήμερα πριν από το μεσημέρι. Είμαι έτοιμη να ακυρώσω τις παραστάσεις στη Ρωσία. Στο live απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν από  τους κριτές. Δεν έχω επισκεφθεί την Κριμαία από το 2014 και δεν παραβιάζω ούτε ένα νόμο της Ουκρανίας. Και επίσης είμαι έτοιμη να αναλάβω όλα τα έξοδα συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό.

Και τώρα για το ίδια το συμβόλαιο, που  απαιτεί απο εμένα
1. Απαγορεύεται  κάθε αυτοσχεδιασμός στη σκηνή χωρίς την έγκριση του NTKU. (Ασυνέπειες σε αυτό μπορεί να φέρουν πρόστιμο 2 εκατομμύρια hryvnia )
2. Άμεση μεταφορά πνευματικών δικαιωμάτων από το τραγούδι που ανήκει στην Παγκόσμια Warner Warner Μουσική (σχετικά με αυτά τα δικαιώματα ήταν γνωστά πριν αρχίσει ο διαγωνισμός)
3. Να εκπληρωθούν τυχόν απαιτήσεις και ενδείξεις της NTKU.  (Θεωρητικά μπορούν να με  αναγκάσουν να χορέψω στο πάρτυ γενεθλίων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αν αρνηθώ να πληρώσω πρόστιμο 2 εκατομμύρια hryvnia)
4. Απαγόρευση της επικοινωνίας με δημοσιογράφους χωρίς εναρμόνιση με την ntku. (το οποίο παραβιάζει εντελώς την ελευθερία του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)
Και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε.
Σε περίπτωση παραβίασης ενός από τα σημεία, ισχύει το πρόστιμο των 2 εκατ. hryvnia  και η αποζημίωση των ζημιών εξακολουθεί να είναι  αόριστο ποσό.

Σε αντάλλαγμα από την ntku, δεν λαμβάνω τίποτα: ούτε μια δεκάρα οικονομικής στήριξης, ούτε βοήθεια στην οργάνωση του ταξιδιού, ούτε, ακόμη περισσότερο, διεθνή promo υποστήριξη. Ακόμα και την βίζα  πρέπει να την κάνω μόνη μου.
Αν και υπάρχουν μόνο μερικά σημεία των καθηκόντων των ευθυνών στο συμβόλαιο:
1. Να μου δώσουν καθοδήγηση σχετικά με τους κανόνες του διαγωνισμού.
2. Με την άδεια του ntku να πάρω μαζί μου 10 άτομα με δικά μου έξοδα.
3. Να τηρούν τους όρους της παρούσας συνθήκης.

Νιώθω την πίεση! Και βλέπω προφανείς προσπάθειες να με κάνουν να αρνηθώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον διεθνή διαγωνισμό “Eurovision-2019”. Ζητώ την υποστήριξή σας, την υποστήριξη στον τύπο και τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους που δεν είναι έτοιμοι να εκτελέσουν την εντολή κάποιων.

Με την παραπάνω ανάρτηση, η MARUV αν και δηλώνει την έντονη επιθυμία της να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision και να προβεί σε θυσίες γι’αυτόν τον σκοπό, εκφράζει την πίεση που δέχεται από αυτό το συμβόλαιο. Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση της τραγουδίστριας, η οποία πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση εντώς των επόμενων ωρών, καθώς επίσης και ποια θα είναι η στάση της Ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης.

Μία σκέψη στο “Ουκρανία: Η απάντηση της MARUV σχετικά με τους όρους της Ουκρανικής τηλεόρασης

  1. Η τηλεόραση της Ουκρανίας μόλις ανακοίνωσε ότι η Maruv δεν δέχθηκε τους όρους του συμβολαίου που της προτάθηκε και από αύριο ξεκινούν οι συζητήσεις με άλλους υποψηφίους για να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.