Νορβηγία: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το MGP 2021 στο INFE GREECE POLL

Νορβηγία: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το MGP 2021 στο INFE GREECE POLL

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιείτε ο μεγάλος τελικός του MGP 2021, της εθνικής επιλογής της Νορβηγίας για την Eurovision 2021. Συνολικά 12 συμμετοχές θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Οι συμμετοχές είναι οι παρακάτω:

1.Atle Pettersen – World on Fire

O Atle Pettersen έγινε γνωστός στην Νορβηγία μέσα από την συμμετοχή του στο Νορβηγικό X-Factor το 2010, ενώ το 2003 ήταν υποψήφιος να εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην Junior Eurovision. Αν και ο Atle ήταν στο παρελθόν τραγουδιστής metal συγκροτημάτων, το World on Fire είναι ένα dance/pop τραγούδι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά. Το τραγούδι του προκρίθηκε απευθείας στον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=rZNQ8zAThTs

2. Raylee – Hero

H Raylee συμμετέχει για τρίτη φορά στο MGP, οι προηγούμενες δύο προσπάθειες της ήταν το 2016 και το 2020. Η φετινή συμμετοχή της Hero έχει αρκετές επιρροές από την δεκαετία του 80. Η Raylee προκρίθηκε στον τελικό μετά την νίκη της στον Β’ Ημιτελικό.

3. Stavangerkameratene – Who I Am

Οι Stavangerkameratene είναι ένα Νορβηγικό folk συγκρότημα, οι οποίοι πήραν την πρόκριση απευθείας στον τελικό. Αρχικά ερμήνευσαν το τραγούδι τους στα Νορβηγικά με τίτλο Barndomsgater, στον τελικό όμως θα ερμηνεύσουν την αγγλική έκδοση του τραγουδιού τους.

4.KiiM – My Lonely Voice

Ο KiiM (Kim Rune Hagen το πλήρες όνομά του) έγινε γνωστός από το Νορβηγικό Idol το 2007. Συμμετέχει με την αγγλόφωνη μπαλάντα My Lonely Voice και βρέθηκε στον τελικό μετά την νίκη του στον Δ ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=F9FjK_ia5dk

5.Blåsemafian feat. Hazel – Let Loose

Οι Blåsemafian είναι ένα pop-funk συγκρότημα οι οποίοι έπαιζαν για αρκετά γνωστούς καλλιτέχνες της Νορβηγίας. Τα τελευταία  χρόνια παίζουν μουσική ως ανεξάρτητοι καλλιτέχνες. Προκρίθηκαν στον τελικό με το τραγούδι Let Loose κερδίζοντας τον Α’ ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=eIqMcMyzN98

6. ΕΜΜΥ – Witchwood

H Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 15 ετών από το MGPjr, το MGP για μικρές ηλικίες. Βρέθηκε στον τελικό μετά την νίκη της στον 3ο ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=MLq2aaEb2gM

7. ΤΙΧ – Fallen Angel

O TIX (Andreas Haukeland το πλήρες όνομα του) είναι ένας Alternative pop καλλιτέχνης. Έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Τουρέτ, από το οποίο πήρε και το καλλιτεχνικό του όνομα (TIX = ticks). Είναι από τους καλλιτέχνες που προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό. Στον Α ημιτελικό παρουσίασε το τραγούδι του στα Νορβηγικά, στον τελικό όμως θα διαγωνιστεί με την αγγλόφωνη έκδοση του τραγουδιού.

8. Kaja Rode – Feel Again

H Kaja Rode ξεκίνησε την καριέρα της από το Νορβηγικό The Voice.  Είναι μια από τους καλλιτέχνες που πήραν απευθείας την πρόκριση τους για τον τελικό.

9. Rein Alexander – Eyes Wide Open

Ο Rein Alexander είναι ένας καλλιτέχνες που τραγουδάει συνήθως σε musicals. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο MGP καθώς έλαβε μέρος και πέρσι με το τραγούδι One Last Time. Ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού συναντάμε τον Kjetil Mørland που εκπροσώπησε την Νορβηγία στην Eurovision 2015 με το τραγούδι Monster Like Me (8η θέση). Ο Rein Alexander είναι ένας από τους 6 καλλιτέχνες που πήραν την πρόκριση τους απευθείας για τον τελικό.

10. IMERIKA – I Can’t Escape

Η IMERIKA προκρίθηκε στον τελικό μετά την νίκη της στον 5ο και τελευταίο ημιτελικό και συμμετέχει με την μπαλάντα I Can’t Escape.

11. KEiiNO – Mοnument

Οι KEiiNO είναι ένα τριμελές συγκρότημα αποτελούμενο από τους Tom Hugo Hermansen,  Fred Buljo, Alexandra Rotan. Εκπροσώπησαν την Νορβηγία στην Eurovision 2019 με το τραγούδι Spirit In The Sky καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Το τραγούδι τους Mοnument είναι γραμμένο στα αγγλικά αλλά και στα Σάμι. Είναι από τους καλλιτέχνες που πήραν την πρόκριση τους απευθείας για τον τελικό.

12. Jorn – Faith Bloody Faith

O Jοrn είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους metal τραγουδιστές της Νορβηγίας με συμμετοχή σε πολλά συγκροτήματα. Προκρίθηκε στον τελικό μέσω του γύρου της δεύτερης ευκαιρίας.

 

Ψηφίστε στο παρακάτω Poll μέχρι 3 από τα αγαπημένα τραγούδια σας από το MGP 2021.

Ψηφίστε μέχρι 3 από τα αγαπημένα σας τραγούδια του MGP 2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.