Με τους Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović-Deen και Ana Rucner η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη Στοκχόλμη

Με τους Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović-Deen και Ana Rucner η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη Στοκχόλμη

Μόλις χθες η δημόσια ρ/τ της χώρας ανακοίνωσε ότι επιλύθηκε το οικονομικό θέμα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και ότι θα δώσει κανονικά το παρών στη Στοκχόλμη. Σήμερα ανακοίνωσαν μάλιστα και τους εκπροσώπους τους, μεταξύ αυτών και ο Deen που συμμετείχε για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και το 2004 στο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Σαράγιεβο που μεταδόθηκε μάλιστα live από το BHT1 ανακοινώθηκε ότι μετά από εσωτερική επιλογή οι Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović-Deen και Ana Rucner θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πολλοί από εσάς θα θυμάστε ακόμα την εκκεντρική εμφάνιση του Deen το 2004 στην Κωνσταντινούπολη με το In the Disco που κατέλαβε την 9η θέση. Η Anna Rucher είναι διάσημη τσελίστρια.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν στη σκηνή της Globen Arena το Μάιο, θα παρουσιαστεί σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή που θα προβληθεί το Φεβρουάριο. Με αυτό τον τρόπο κλείνει και επίσημα αισίως η επιστροφή της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης στο διαγωνισμό μετά από 3 χρόνια, αφού το 2012 ήταν η τελευταία φορά που έλαβε μέρος.

Η Βοσνία -Ερζεγοβίνη στο διαγωνισμό της Eurovision

Η 1η συμμετοχή της χώρας ήρθε το 1993 όταν μέσω του προκριματικού γύρου που έγινε εκείνη τη χρονιά για τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και της διαμελισμένης Γιουγκοσλαβίας, προκρίθηκε ως 2η από αυτό τον προκριματικό διαγωνισμό και έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Milstreet της Ιρλανδίας. Πριν το 1993 η χώρα συμμετείχε ως μέρος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Από την εισαγωγή του συστήματος των ημιτελικών το 2004 και μέχρι το 2012 οπότε και ήταν η τελευταία συμμετοχή της χώρας μέχρι και σήμερα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είχε το απόλυτο των προκρίσεων από τους ημιτελικούς στον τελικό.

Η καλύτερη θέση της χώρας ήρθε στο διαγωνισμό του 2006 στην Αθήνα με το τραγούδι Lejla του Hari Mata Hari και σύνθεση του Željko Joksimović. Το Lejla κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τη νικητήρια Φινλανδία και τη 2η Ρωσία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.