Βοσνία Ερζεγοβίνη: Δεν θα μεταδώσει τον διαγωνισμό το BHRT

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Δεν θα μεταδώσει τον διαγωνισμό το BHRT

Η δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δεν θα μεταδώσει φέτος τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Τορίνο.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Βαλκανική χώρα δεν θα μεταδώσει τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, καθώς η τελευταία φορά που μετέδωσε μια εκδήλωση της Eurovision ήταν το 2020 το Eurovision: Europe Shine a Light.

Η BHRT είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης, αλλά επί του παρόντος απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της λόγω ανεξόφλητων χρεών. Αυτό σημαίνει ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 η BHRT δεν μπορεί να διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ή στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της EBU.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός δέχεται σοβαρές οικονομικές πιέσεις και βρίσκεται στα πρόθυρα του τερματισμού. Από το 2017, η Ραδιοφωνία Τηλεόρασης της Δημοκρατίας Σέρπσκα απέτυχε να παράσχει στην BHRT τις συνδρομές που συλλέγονται στην περιοχή και ως εκ τούτου προκάλεσε έλλειμμα χρηματοδότησης άνω των 32 εκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του 2021.

Ας θυμηθούμε την καλύτερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό, την 3η θέση από τους Hari Mata Hari και το Lejla.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.