Κύπρος: Με την Ανδρομάχη και το “Ela” στο Τορίνο

Κύπρος: Με την Ανδρομάχη και το “Ela” στο Τορίνο

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας τον προσεχή Μάιο, από την ανερχόμενη και δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο και Ελλάδα Ανδρομάχη που εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records.

H Ανδρομάχη θα ερμηνεύσει το τραγούδι με τίτλο «Ela» μιας ομάδας Παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι από τις 7 Φεβρουαρίου (εδώ), η καλλιτέχνιδα ήταν το μεγάλο φαβορί για να “φέρει” τα χρώματα της Κύπρου στον διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση έγινε από την σελίδα του ΡΙΚ για την Eurovision στο instagram αλλά και από την σελίδα της εκπομπής Όλα στον Αέρα που θα προβληθεί για πρώτη φορά το videoclip της Ελληνικής συμμετοχής. Το τραγούδι θα το ακούσουμε σε λίγο.

Αρχηγός της αποστολής της Κυπριακής συμμετοχής είναι για άλλη μια χρονιά η Εύη Παπαμιχαήλ (ξεκίνησε ως σχολιάστρια το 1991 στη Γιουροβίζιον της Ρώμης-από το 2007 ηγείται της αποστολής), σχολιαστές της Eurovision για το ΡΙΚ θα είναι η Μελίνα Καραγεωργίου, η οποία επιστρέφει στο συγκεκριμένο πόστο μετά από το 2016, και ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς (παρουσιαστής της εκπομπής “Όλα στον αέρα”, με συμπαρουσιαστή τον Ανδρέα Αναστασίου-συνθέτη του Σαν Άγγελος σ’ αγάπησα-CYP 11 και του Love kills-BEL 13), ενώ την βαθμολογία της Κύπρου στην Eurovision θα ανακοινώσει ο Λουκάς Χάματσος.

Το τραγούδι προς το παρόν μπορείτε να το ακούσετε αποκλειστικά στον ιστότοπο της Panik Records.

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στο youtube και στις υπόλοιπες πλατφόρμες στις 11 Μαρτίου.

Λίγα λόγια για την Ανδρομάχη

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας και μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα. Παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι. Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο The Voice Of Greece 2 που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show.

Η καλλιτέχνιδα έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς τραγουδιστές, όπως τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό κ.ά. Το 2017 πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το φεγγάρι”, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Η τελευταία της μεγάλη επιτυχία με τίτλο “Βάσανό μου” μετρά πάρα πολλές προβολές στο YouTube, με την τραγουδίστρια να έχει έρθει ξεκάθαρα για να μείνει στα μουσικά δρώμενα.

Μία σκέψη στο “Κύπρος: Με την Ανδρομάχη και το “Ela” στο Τορίνο

  1. Γενικά δεν είμαι φαν της εθνοποπ.
    Το συγκεκριμένο μια χαρά μου ακούγεται όμως.
    Η Ανδρομάχη είναι πανέμορφη.
    Καλή επιτυχία.

    Βλέποντας σιγά σιγά το παζλ των φετινών συμμετοχών να συμπληρώνεται, έχω τη γνώμη ότι οδεύουμε προς μια εξαιρετικά αδύναμη χρονιά από πλευράς τραγουδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.