Ιταλία: Διπλά πλατινένιo το τραγούδι “Soldi” του Mahmood

Ιταλία: Διπλά πλατινένιo το τραγούδι “Soldi” του Mahmood

Το τραγούδι“Soldi”, με το οποίο ο Mahmood θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην  Eurovision 2019,μετά την νίκη του στο Sanremo festival, έχει γίνει διπλά πλατινένιο.

ΔΙΠΛΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ, το “Soldi” του Mahmood, έχει φτάσει να γίνει ήδη διπλά πλατινένιο, ένα μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 2017 με την συμμετοχή του Francesco Gabbani, που κατάφερε το ίδιο αποτέλεσμα με το τραγούδι “Occidentali’s Karma”.

Αυτή είναι πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης φτάνει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ενώ έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ “Gioventu bruciata”. Το επίσημο βίντεο του στο  YouTube έχει ήδη φτάσει τις 50 εκατομμύρια, ενώ στο Spotify τα streams έχουν αγγίξει τα 31 εκατομμύρια ήδη.

Όπως έχει δηλώσει το τραγούδι του θα είναι αποκλειστικά στα Ιταλικά και καθόλου στα αγγλικά εξηγώντας ότι το τραγούδι έχει ήδη Ευρωπαϊκό χαρακτήρα και δεν χρειάζεται περισσότερες αλλαγές ή προσθήκη τραγουδιών αλλά τόνισε ότι στην σκηνή της Eurovision θα συνοδευτεί από επιπλέον γραφικά.

 

2 σκέψεις για το “Ιταλία: Διπλά πλατινένιo το τραγούδι “Soldi” του Mahmood

  1. Μπράβο του!

    Η γνώμη μου όμως δεν αλλάζει:
    Οι Ιταλοί απλά εγκλημάτισαν που δεν έστειλαν είτε το Abbi Cura Di Me είτε το Cosa Ti Aspetti Da Me. Όταν υπάρχουν δυο αριστουργήματα σαν κι αυτά, δεν μπορείς να στέλνεις κάποιο άλλο (όσο… καλούτσικο κι αν είναι το Soldi).

    1. Ίσως το “Soldi” ως ήχος να είναι πιο “ασφαλής” επιλογή για τη Eurovision αν και θεωρώ ότι το live ήταν πολύ αδύναμο.

      Και πάντως αυτό δεν είναι απόλυτο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλο κοινό για το διαχρονικό “κλασικό” ιταλικό τραγούδι πέρα από ρεύματα και μόδες. Αντίθετα μένει να αποδειχτεί κατά πόσο κοινό και επιτροπές θα αγκαλιάσουν μια ιταλική εκδοχή του hip-hop.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.