Ανδόρρα: Πιθανή η επιστροφή της χώρας του χρόνου στην Eurovision

Ανδόρρα: Πιθανή η επιστροφή της χώρας του χρόνου στην Eurovision

Ο Γενικός Διευθυντής του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Ανδόρας RTVA δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με τον καταλανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TV3 για την επιστροφή  της Ανδόρρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μιλώντας στην εφημερίδα El Nacional, ο Xavier Mujal, Γενικός Διευθυντής της RTVA, σχολίασε:

Θα το εκτιμούσαμε εάν αποφασίζαμε να επιστρέψουμε στον διαγωνισμό.

Ο Agustí Mas, πρώην μέλος της αντιπροσωπείας της Ανδόρρας στην Eurovision, εξήγησε ότι η υποστήριξη του καταλανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα το 2004 εκτιμήθηκε ιδιαίτερα όταν η Ανδόρα έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision. Η TV3 συνεργάστηκε με την RTVA για  την διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Ανδόρας στην Eurovision που διεξάχθηκε εκείνη της χρονιά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι θεατές στην Καταλονία είχαν λόγο στην επιλογή του τραγουδιστή που εκπροσώπησε την Ανδόρα στο διαγωνισμό.

Η Ανδόρρα συμμετείχε συνολικά 6 συνεχόμενες χρονιές στον διαγωνισμό της Eurovision, από το 2004 μέχρι και το 2009, και είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει καταφέρει να εμφανιστεί σε τελικό της Eurovision καθώς δεν πέρασε ποτέ την φάση των ημιτελικών. Η καλύτερη της θέση ήταν το 2007 όταν έφτασε στην 12η θέση του ημιτελικού (η τελευταία χρονιά τότε που ο διαγωνισμός είχε 1 μόλις ημιτελικό) και έχασε για 11 βαθμούς την πρόκριση στον τελικό, με το συγκρότημα Anonymous και το τραγούδι Salvem el món. Η Ανδόρρα μετά το 2009 σταμάτησε να συμμετέχει στην Eurovision διότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.