Γνωρίστε την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν “Truth” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν “Truth” – Ψηφίστε στο poll

Το κρατικό κανάλι του Αζερμπαϊτζάν, Icitmai TV, αποφάσισε και φέτος να επιλέξει εσωτερικά τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2019. Μέσα από μια σειρά ακροάσεων καλλιτεχνών το Focus Group του καναλιού επέλεξε τον  Chingiz Mustafayev ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι “Truth” το οποίο επελέγη από μια ειδική επιτροπή κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης σε στιχουργούς.

Λίγα λόγια για τον Chingiz Mustafayev

Ο Chingiz Mustafayev γεννήθηκε στην Μόσχα ενώ σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε στην πόλη Qazax του Αζερμπαϊτζάν. Έμαθε να παίζει κιθάρα και άρχισε να γράφει μόνος του τραγούδια από μικρή ηλικία. Στα 13 του μετακομίζει στο Baku ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών  έγινε γνωστός στην χώρα του από την συμμετοχή του στο talent show Yeni Ulduz ( Pop Idol)  σε ηλικία μόλις 16 ετών, το οποίο κέρδισε με την μεγάλη υποστήριξη του κοινού και της επιτροπής. Ο ίδιος πια αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο και εκπροσώπησε στο New Wave festival στην Jūrmala της Λετονίας. Τρία χρόνια αργότερα έλαβε μέρος και στο The Voice Ουκρανίας.

Το τραγούδι “Truth”

O Chingiz θα εκπροσωπήσει την  χώρα ερμηνεύοντας στο Τελ Αβίβ το τραγούδι “Truth”. To τραγούδι έχει γραφτεί από τον ίδιο μαζί με τους  Borislav Milanov και Trey Campbell, Bo J, Hostess και Pablo Dinero. Ο Borislav έχει στο ενεργητικό πολλές συμμετοχές της Eurovision όπως  τα “If Love Was a Crime”, “Beautiful Mess”, “Bones”, “Dance Alone” and “In Too Deep”, ενώ ο Trey Campbell ήταν ένα από τους 5 του συγκροτήματος Equinox που εκπροσώπησε την Βουλγαρία το 2018 ενώ είχε συμμετάσχει και στην συγγραφή της συμμετοχής “Bones”.

Ακολουθούν οι στίχοι της συμμετοχής “Truth”:

I’m in the mirror

So freaking bitter

But I’ve gotta get through

I’m gonna get through
Keep it together

Be cool under pressure

Cause she wants to break you

She wants to break you
Drink till I forget

She’s on to the next

And when the ghost starts screaming

Right when they resonate

Hear my heart confess
It’s been so hard to bear

So shut up about it

shut up about it

It’s just to hard to hear

So shut up about it

shut up about it
Oooooo
So shut up

shut up about it
Out of the mirror

It’s getting clearer

Then out of the blue

She crashes the room
Gotta remember

She is a killer

With that freaking perfume

Girl, it’s too soon
It’s been so hard to bear

So shut up about it

shut up about it

It’s just to hard to hear

So shut up about it

shut up about it
Oooooo
So shut up

shut up about it
Oooooo
So shut up

shut up about it
I don’t need I don’t need the truth

I don’t need I don’t need the truth
It’s been so hard to bear

So shut up about it

shut up about it

It’s just to hard to hear

So shut up about it

shut up about it
Oooooo
So shut up

shut up about it
Oooooo
So shut up

shut up about it

Tο Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision

Tο Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2008 και έχει στο ενεργητικό του μια νίκη. Το 2011 η χώρα με τους Eldar & Nikki και το τραγούδι τους  Running scared στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού φέρνοντας τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά στο μαγευτικό Baku. Η χώρα μετρά συνολικά 11 συμμετοχές, χωρίς να έχει λείψει από καμία διοργάνωση από το έτος που έκανε το ντεμπούτο της. Το 2018 η  Aisel επιλέχθηκε με εσωτερική διαδικασία να εκπροσωπήσει την χώρα στην Λισαβόνα με το τραγούδι X my heart, η οποία παρά την δυναμική της ερμηνεία δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό. Φέτος θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού.

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν , "Truth"

14 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν “Truth” – Ψηφίστε στο poll

  1. Για μένα είναι από τις αγαπημένες μου συμμετοχές του Αζερμπαϊτζάν (που δεν έχω και πολλές εδώ που τα λέμε). Σύγχρονο, ραδιοφωνικό, με έθνικ στοιχεία τόσο όσο, και γενικά μια συμμετοχή που την ακούς ευχάριστα το 2019 και στέκεται και μόνη της εκτός Γιουροβίζιον.

    7/41 στο τοπ μου και 3/18 στον 2ο ημιτελικό.

    Περνάει σίγουρα τελικό εκτός αν παρουσιάσουν κάτι κάκιστο σκηνικά και φωνητικά.

  2. Εξαιρετική δουλειά στο βίντεο κλιπ! Θεωρώ ότι τα ρεφρέν στο συγκεκριμένο τραγούδι υπερτερούν σε σχέση με τα κουπλέ τα οποία τα λες και μονότονα. Άλλη μια αξιόλογη εσωτερική επιλογή, μένει να πάρουμε ιδέα από την live απόδοση (Μην μας προκύψει κάνα Dance Alone)

    Από μένα 8/10

    Καλή επιτυχία!!!

  3. Η αγαπημένη μου συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν μέχρι στιγμής, ένα τραγούδι που άνετα θα άκουγα εκτός διαγωνισμού. Μου αρέσει ιδιαίτερα πως συνδυάζει τον χορευτικό ρυθμό με μία πιο ατμοσφαιρική διάθεση.

    6ος στους 41 στην κατάταξή μου μέχρι στιγμής. Παρεμπιπτόντως, αν η σειρά που παρουσιάζονται οι χώρες είναι αλφαβητική, δεν θα έπρεπε στα ελληνικά το Αζερμπαϊτζάν να είναι πρώτο με δεύτερη την Αλβανία;

    1. Αυτό που κάθεστε και κατατάσσετε με το υποδεκάμετρο 40 τόσα τραγούδια στη σειρά, πολλή εντύπωση μου κάνει.

      1. Ποιο υποδεκάμετρο; Απλή κατάταξη είναι, δεν βάζω βαθμούς. Κάποιο μου αρέσει περισσότερο, κάποιο λιγότερο κτλ.

  4. Όσο για το βίντεο-κλιπ προσωπικά θα προτιμούσα να μην τραγουδάει ημίγυμνος που μου κάνει αρκετά γιουυροβίζιονικό κλισέ…

  5. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το βίντεο είναι άρτιο αισθητικά.
    Το τραγούδι τίποτα το ιδιαίτερο. Στο γνωστό ποπ ύφος στο οποίο μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

    Παίζει να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ στη γλώσσα της.

    #22

    Καλή επιτυχία.

  6. Αγαπημένες μου Αζέρικες συμμετοχές:

    2009: Guilty pleasure.
    2012: Ίσως η πιο άρτια από όλες.
    2014: Ως μουσική σύνθεση είναι η αγαπημένη μου. Η προφορά της Dilara όμως, τόσο live, όσο και στη studio version(!!!), ήταν άθλια και κατέστρεψε το τραγούδι.
    2017: Μαζί με το 2012 οι αγαπημένες μου.

  7. Ενώ ξεκινά με πολλές προσδοκίες, γρήγορα εξελίσσεται σε ένα αρκετά τυποποιημένο ποπ. Υποθέτω θα το στηρίξουν ιδιαίτερα σκηνικά, αλλά η πρώτη ύλη παραμένει αδύναμη. Το Skeletons παραμένει η πιο ενδιαφέρουσα συμμετοχή τους.

  8. Άλλο ένα καλό “στα χαρτιά” τραγούδι που όμως δε μου κάνει το κάτι παραπάνω. Ωραία τα έθνικ στοιχεία, μετά από λιγα ακούσματα το βαρέθηκα. Άλλο ενα 6/10 και 17/41, 8ο στο δεύτερο ημιτελικό για εμένα. Σίγουρη πρόκριση Εκτός συγκλονιστικων απροοπτων. Θα έλεγα οτι Εκτός των έθνικ στοιχείων οι συμμετοχές Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν κινούνται σε αρκετά παρόμοια πλαίσια κατ εμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.