Ισπανία: Τα πρώτα φημολογούμενα ονόματα για το Benidorm Fest!

Ισπανία: Τα πρώτα φημολογούμενα ονόματα για το Benidorm Fest!

Στα τέλη του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η ισπανική επιλογή για την Eurovision 2022, Benidorm Fest, που, όπως είναι γνωστό επί το παρόντος, θα αποτελείται από 2 ημιτελικούς και τον τελικό, ενώ θα λάβουν συνολικά μέρος 12 καλλιτέχνες και θα διεξαχθεί στην πόλη Alicante.

Πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των συμμετεχόντων φαίνεται να είναι η 10η Δεκεμβρίου, ωστόσο πριν από λίγες ώρες διέρρευσαν τα πρώτα πιθανά ονόματα για τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με ραδιοφωνική εκπομπή του EuroMag Radio, οι πρώτοι 6 φημολογούμενοι καλλιτέχνες, είναι οι εξής:

AZÚCAR MORENO

Οι γνωστές σε όλους μας αδερφές Toñi και Encarna Salazar, Azúcar Moreno, είναι το ισπανικό δίδυμο του εκπροσώπησε την χώρα στην Eurovision το 1990 με το τραγούδι Bandido (5η θέση). Τα επόμενα χρόνια, οι Toñi και Encarna είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με κορυφαίους παραγωγούς όπως οι Emilio Estefan και Estéfano, ηχογραφώντας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, κερδίζοντας Βραβείο Billboard κι έτσι μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων καλλιτεχνών της ισπανικής ποπ σκηνής. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια άλμπουμ στην πατρίδα τους και επιπλέον άλλα περίπου 5 εκατομμύρια άλμπουμ σε Ευρώπη, ΗΠΑ και λατινική Αμερική κατά τη δεκαετία του 1990.

RIGOBERTA BANDINI

Η Ισπανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, είναι 31 ετών και κατάγεται από τη Βαρκελώνη. Σπούδασε θέατρο στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης, ενώ από πολύ νεαρή ηλικία δάνειζε τη φωνή της σε διάφορους χαρακτήρες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το 2010, μαζί με την Paula Malia και την Bàrbara Mestanza, ίδρυσε το μουσικό σχήμα The Mamzelles. Το 2019 ξεκίνησε την καριέρα της ως σόλο τραγουδίστρια με το όνομα Rigoberta Bandini. Το 2020, το σινγκλ της In Spain We Call it Soledad έγινε viral στο Spotify, δίνοντάς του περισσότερους από 200.000 μηνιαίους ακροατές. Το 2021 κυκλοφόρησε το έβδομο single της, Perra, του οποίου το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησαν η Irene Moray και η Elena Martín.

NIÑA POLACA

Οι Niña Polaca είναι ένα συγκρότημα από τη Μαδρίτη και την Αλικάντε. Δημιουργήθηκε το 2018 από τον τραγουδιστή και συνθέτη Álvaro Surma (Surma) και τον μπασίστα και επίσης συνθέτη Alberto Rojo (Beto) αφού συναντήθηκαν ενώ ήταν γείτονες του ίδιου κτιρίου. Στη συνέχεια ενσωματώνουν στο γκρουπ τον Kobe, έναν ακόμα συνθέτη και, τελικά, τον ντράμερ του συγκροτήματος. Τέλος, προστέθηκε στη μπάντα η Sandra (τραγουδίστρια και κιθαρίστρια από τη Γενεύη). Οι Niña Polaca ορίζονται ως ένα indie rock ισπανόφωνο συγκρότημα που κάνει πρόβες σε ένα μικρό μυστικό υπόγειο στην καρδιά της La Latina.

RAYDEN

Rayden είναι το καλλιτεχνικό όνομα του David Martínez Álvarez. Είναι hip-hop καλλιτέχνης από τη Μαδρίτη, γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1985. Ήταν μέλος του hip-hop γκρουπ A3Bandas, καθώς και του Crew Cuervos, ενώ σήμερα ακολουθεί σόλο καριέρα, η οποία αποτελείται από 5 αλμπουμ, ξεκινώντας από το 2010.

TANXUGUEIRAS

Δυνατές και γενναίες γυναίκες. Cantareiras μιας νέας δεκαετίας. Οι φωνές των Olaia Maneiro, Aida Tarrío και Sabela Maneiro, γεμάτες δεξιοτεχνία και δύναμη, είναι οι μεγαλύτεροι εκφραστές μιας γενιάς ανοιχτής στην εξέλιξη και την αναδιατύπωση της μουσικής της συλλογικής δημιουργίας της Γαλικίας. Το 2018 κυκλοφορούν το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ, ενώ το 2019 έρχεται το επόμενο με τίτλο Contrapunto. Σε μόλις 3 χρόνια επισκέφτηκαν πάνω από 100 σκηνές σε όλο τον πλανήτη. Το τελευταίο τους single έχει επιρροές από trap και electronica ήχους.

VARRY BRAVA

Oι Varry Brava είναι ένα indie pop συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Óscar Ferrer (φωνή), Aarön Sáez (πλήκτρα) και Vicente Illescas (κιθάρα). Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από τον Barry White και το ιταλικό τραγούδι της Mina Mazzini, Brava, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ.

Μία σκέψη στο “Ισπανία: Τα πρώτα φημολογούμενα ονόματα για το Benidorm Fest!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.