Ισλανδία: Ακούστε τη συμμετοχή των Daði og Gagnamagnið, “10 Years”

Ισλανδία: Ακούστε τη συμμετοχή των Daði og Gagnamagnið, “10 Years”

Πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης της Ισλανδίας, Straumar, παρουσιάστηκε η συμμετοχή των Daði og Gagnamagnið, με τίτλο 10 Years.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Daði, εξήγησε ότι το 10 Years αφορά την 10χρονη σχέση του με την γυναίκα του, Árný, και το πως η αγάπη τους έχει ενισχυθεί με τον καιρό. Το εξώφυλλο του single απεικονίζει το πρόσωπο της Árný σαν “πιξελιασμένο καρτούν”, ως συνέχεια του περσινού εξωφύλλου που απεικόνιζε αυτό του Daði με τον ίδιο τρόπο.

Λίγα λόγια για τους Daði og Gagnamagnið

Ο Daði Freyr Pétursson που είναι ο κεντρικός ερμηνευτής του συγκροτήματος, είναι γεννημένος το 1992 στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέυκιαβικ, αλλά μεγάλωσε στη Δανία. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα με το συγκρότημα  RetRoBot με το οποίο κέρδισε το φεστιβάλ Músíktilraunir. Το υπόλοιπο συγκρότημα Gagnamagnið (όγκος δεδομένων) αποτελείται από την σύζυγο του Daði την Árný Fjóla Ásmundsdóttir, την αδερφή του Sigrún Birna Pétursdóttir και τους φίλους του Hulda Kristín Kolbrúnardóttir, Stefán Hannesson και Jóhann Sigurður Jóhannsson. Ο Daði με το συγκρότημα του ήταν υποψήφιοι και στον εθνικό τελικό του 2017 με το τραγούδι Is This Love? όπου έφτασαν έως την δεύτερη θέση.

Πέρυσι είχαν κερδίσει στον εθνικό τελικό της Ισλανδίας, Songvakkepnin, με το τραγούδι Think About Things, έχοντας βρεθεί στην πρώτη θέση προτίμησης του κοινού αλλά και της κριτικής επιτροπής στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο που ψήφιζε μόνο το κοινό, κατέλαβαν την πρώτη θέση σχεδόν με 30.000 ψήφους διαφορά από την δεύτερη. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας  RÚV, αποφάσισε να ανανεώσει την συνεργασία της με το συγκρότημα για το 2021, μιας και πέρυσι δεν κατάφεραν να βρεθούν στη σκηνή της Eurovision, αφού αυτή ακυρώθηκε λόγω του COVID-19.

 

2 σκέψεις για το “Ισλανδία: Ακούστε τη συμμετοχή των Daði og Gagnamagnið, “10 Years”

  1. Ολόιδιο με το Think About Things, αλλά πιο αδύναμο κατά τη γνώμη μου.
    Εκείνο ήταν love at first sight-listen.

    Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.