Τι απαντά η EBU σχετικά με την πρόταση της Ουκρανίας ;

Τι απαντά η EBU σχετικά με την πρόταση της Ουκρανίας ;

Σύμφωνα με το άρθρο που είχαμε γράψει, λίγες ώρες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εισβολή τους, το ουκρανικό κρατικό κανάλι UA:PBC ζήτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) να αποβάλει το Ρωσικό κρατικό κανάλι Channel One από την EBU.

Όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος Τύπου της EBU είπε ότι και οι δύο χώρες θα συμμετάσχουν στη Eurovision του 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο. Η EBU δεν έχει επί του παρόντος σχέδια να αποκλείσει τη Ρωσία μετά την επίθεση στην Ουκρανία.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός που ενώνει χώρες και γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής. Ρώσικοι και ουκρανικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς υποσχέθηκαν να βρίσκονται φέτος στο Τορίνο. Και αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες».

Τηλεοπτικοί σταθμοί από τη Ρωσία και την Ουκρανία δεσμεύτηκαν να βρίσκονται φέτος στο Τορίνο. «Και αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε να καλωσορίσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες», λέει ένας εκπρόσωπος της EBU.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»

Όμως, η επικεφαλής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σουηδίας SVT καταδίκασε την απόφαση της EBU, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον site του SVT.

«Η EBU πρέπει να το ξανασκεφτεί αυτό», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της SVT, Hanna Stjärne. «Συμπαθώ με τη βασική ιδέα της Eurovision ως απολιτικής εκδήλωσης. Αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά σοβαρή με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ξεπερνά όλα τα όρια. Καλέσαμε την EBU να αλλάξει πορεία και θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη».

Τι πιστεύετε για όλο αυτό ;

3 σκέψεις για το “Τι απαντά η EBU σχετικά με την πρόταση της Ουκρανίας ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.