Η αντιπαράθεση Ουκρανίας – Ρωσίας στρέφεται και σε υποψήφια συμμετοχή της Junior Eurovision 2020

Η αντιπαράθεση Ουκρανίας – Ρωσίας στρέφεται και σε υποψήφια συμμετοχή της Junior Eurovision 2020

Την πόρτα της εξόδου από την διεκδίκηση της εκπροσώπησης της Ουκρανίας στην Junior Eurovision 2020 είδε ο 12χρονος Maksym Tkachuk σύμφωνα με την Vesti. Ο λόγος; Επειδή η νόμιμη κηδεμόνας του, που είναι η γιαγιά του, δεν δήλωσε στην φόρμα συμμετοχής ότι ο Maksym κέρδισε στο φεστιβάλ του Λoνδίνου Stars Of Albion, ερμηνεύοντας το σοβιετικό τραγούδι Smuglyanka.

Στο συμβόλαιο που υπογράφουν οι υποψήφιοι προβλέπεται να μην έχουν κάνει από τις 15 Μαρτίου του 2014 οποιαδήποτε συναυλία ή ιδιωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από φορείς της “επιτεθέμενης χώρας” είτε στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας είτε σε αυτήν που ήταν μέρος της Ουκρανίας και καταλήφθηκε. Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τέτοια εκδήλωση πριν και κατά διάρκεια της περιόδου μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού.

O CEO της Ουκρανίας Zurab Alasania αναφέρει ότι πίσω από την διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικού της Ρωσίας και για αυτό ακυρώθηκε η συμμετοχή του μικρού καλλιτέχνη, πέρα του ότι ήθελαν να τονώσουν το πατριωτικό αίσθημα με την εκμετάλλευση του γεγονότος ότι ο Maksym είναι ορφανός. Μάλιστα από πολιτική παράταξη της Ουκρανίας ο Maksym κατηγορήθηκε για την επιλογή του τραγουδιού, αναφέροντας ότι είναι προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζουμε ότι κι η Maruv δεν εκπροσώπησε πέρυσι την Ουκρανία γιατί αρνήθηκε όρους του συμβολαίου που ανέφεραν ότι πρέπει να σταματήσει τις συναυλίες της στην Ρωσία.

Η Ουκρανία συνεχίζει να διατηρεί το κλίμα πόλωσης στην Eurovision κι η πολιτική άλλη μία φορά πρωταγωνιστεί…

O εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην Junior Eurovision θα ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μία σκέψη στο “Η αντιπαράθεση Ουκρανίας – Ρωσίας στρέφεται και σε υποψήφια συμμετοχή της Junior Eurovision 2020

  1. Η Ουκρανία κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Κακώς η γιαγιά του μικρού απέκρυψε τη συμμετοχή στο στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.