Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου επιστρέφει

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου επιστρέφει

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική τηλεόραση SVT, την παρουσίαση της κλήρωσης των ημιτελικών που θα γίνει την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 12.15 ώρα Ελλάδας, στο υπέρλαμπρο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, θα αναλάβουν ο Jovan Radomir και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Την ίδια ημέρα θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής (Insignia Exchange) της διοργάνωσης από τον δήμαρχο της Βιέννης στον δήμαρχο της Στοκχόλμης. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν, κάπως καθυστερημένα είναι η αλήθεια, το σλόγκαν και το λογότυπο της φετινής Γιουροβίζιον.

Ο Jovan Radomir ανακοίνωσε τους βαθμούς της Σουηδίας το 2004 και το 2006, ενώ έγραψε τους αγγλικούς στίχους στο “Molitva” (SER 07-winner).

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, μεγαλωμένη στη Σουηδία, συμπαρουσίασε ένα ημιτελικό του Melodifestivalen το 2005 και την ίδια χρονιά χρημάτισε σχολιάστρια για λογαριασμό της ΕΡΤ, μετά από την -αναμενόμενη και καθόλου αιφνίδια όπως η ίδια πάσχιζε να παρουσιάσει- απομάκρυνση της Δάφνης Μπόκοτα (για συμμετοχή της σε πρόγραμμα ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού) και την άρνηση των Ελισσάβετ Φιλιππούλη και Ρίκας Βαγιάννη να αναλάβουν, όταν η -επίσης σουηδοθρεμμένη- Έλενα Παπαρίζου κέρδισε τον διαγωνισμό. Επίσης το 2013 στο Μάλμε ήταν η συντονίστρια των συνεντεύξεων τύπου, ενώ στα παρασκήνια στήριζε την ελληνική και την κυπριακή αποστολή. Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα παίζει ενεργό ρόλο σε κάποιο τομέα της διοργάνωσης.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, χάρη στις εκπομπές της, με τίτλο “Euromania”, άνοιξαν για πρώτη φορά οι “βαριές πόρτες” των στούντιο της ΕΡΤ στους φαν (μέχρι τότε μετείχαν μόνο ως μέλη κοινού στις επιτροπές). Δυστυχώς η ίδια η ΕΡΤ σαμποτάριζε εκ των έσω τις εκπομπές αυτές και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου επέστρεψε τελικά στη Σουηδία. Μια άλλη άγνωστη πληροφορία είναι πως το συνεργείο (από τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό μέχρι τους τεχνικούς) που δούλευε στην εκπομπή που είχε στην σουηδική τηλεόραση, λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα, ήταν το ίδιο που διεκπεραίωσε τη Γιουροβίζιον, με αποτέλεσμα η ελληνική συμμετοχή να έχει την καλύτερη σκηνοθεσία, ηχοληψία, φωτισμούς κλπ. Αλησμόνητα έμειναν στους φαν οι αγκαλιές και τα φιλιά των δύο γυναικών με τον εμβληματικό floor manager πολλών γιουροδιοργανώσεων, Henric von Zweigbergk, όταν η Έλενα σήκωσε την κούπα. Με άλλα λόγια, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη μία και μοναδική νίκη της Ελλάδας και παρόλα αυτά λοιδορήθηκε όσο λίγοι από τα ελληνικά κανάλια…

 

untitled (235)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.