Σκανδαλάκι στη Νορβηγία

Σκανδαλάκι στη Νορβηγία

Μία μόλις μέρα μετά την παρουσίαση των βίντεο-κλιπ των υποψηφίων τραγουδιών, η νορβηγική τηλεόραση αναγκάστηκε να ακυρώσει το ένα από αυτά. Πιο αναλυτικά: το “Happy rush” με τον Freddy Kalas (Fredrik Auke είναι το πραγματικό του όνομα), όπως επεσήμαναν κάποιοι φαν, μοιάζει καταπληκτικά με το τραγούδι “Cannabus” στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος ως featuring καλλιτέχνης, με ακόμα ένα ψευδώνυμο, το Freddy Genius. Βασικός καλλιτέχνης ήταν ο SimenA, που δεν είναι άλλος από τον Simen Auke, τον μικρότερο αδελφό του.

Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα σκαρφάλωσε στο #15 του Νορβηγικού Τοπ το 2011. Οπότε παραβιάζει δύο κανόνες της EBU: και δεν είναι πρωτότυπο και έχει κυκλοφορήσει ή ακουστεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 2015. Επειδή όμως ο Freddy Kalas είναι ονοματάκι στη Σκανδιναβία (το τραγούδι του “Pine for landet” ανέβηκε στο #1 του Νορβηγικού τοπ και το #94 του Σουηδικού), το κανάλι τού επέτρεψε να συμμετάσχει, αλλά θα πρέπει να ανακοινώσει αύριο νέο τραγούδι. Απορία μας: το ψευδώνυμό του έχει καμία σχέση με τη Μαρία Κάλλας; Το ψάξαμε. Μάλλον όχι…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.