Ελλάδα: H διοίκηση της ΕΡΤ συναντά τους οργανωμένους φαν της Eurovision-Στις 6 Μαρτίου η παρουσίαση του “Better Love”

Ελλάδα: H διοίκηση της ΕΡΤ συναντά τους οργανωμένους φαν της Eurovision-Στις 6 Μαρτίου η παρουσίαση του “Better Love”

Μια νέα εποχή δείχνει να εγκαινιάζει η ΕΡΤ με την νέα της διοίκηση και τα στελέχη που έχουν επωμιστεί το εγχείρημα της Eurovision, όπως διαφάνηκε με το καλύτερο τρόπο απ΄την σημερινή συνάντηση του Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Ιωάννη Δρόσο, με τα δύο επίσημα σωματεία οργανωμένων φαν του διαγωνισμού (INFE και OGAE)  αλλά και τα μέσα που καλύπτουν τον διαγωνισμό στην Ελλάδα (ιστοσελίδες, blogs κλπ). 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ EUROFAN

Στην σημερινή συνάντηση παρούσα ήταν και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο διαγωνισμό, κα Κουφοπούλου καθώς και η υπεύθυνη τύπου κα Γιανναρά.Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τον διαγωνισμό και ήταν μια ευκαιρία οι ιθύνοντες της ΕΡΤ να προσεγγίσουν τον διαγωνισμό μέσα από τα μάτια των οργανωμένων φαν. Φυσικά η καλή προαίρεση και διάθεση ήταν κάτι περισσότερο από διάχυτη στην συνάντηση, με σκοπό να να υπάρξει η καλύτερη και αρτιότερη προώθηση της ελληνικής συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “BETTER LOVE” 

Δεν υπήρχε όμως περίπτωση από μια τέτοια συνάντηση να μην υπάρξουν και κάποιες ειδήσεις για τα πλάνα της ΕΡΤ σχετικά με την φετινή μας συμμετοχή. Πρώτα απ’όλα έγινε γνωστό ότι η παρουσίαση του Better Love, του τραγουδιού το οποίο θα ερμηνεύσει η Katerine Duska στο Τελ Αβίβ, θα λάβει χώρα στις 6 Μαρτίου. Η παρουσίαση της συμμετοχή θα γίνει στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος της Νέας ΕΡΤ σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μέγαρου Μουσικής στις 6 Μαρτίου, ενώ μια μέρα μετά το τραγούδι θα είναι διαθέσιμο και στο YouTube μία ημέρα μετά.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο κ. Δρόσος στην πρώτη φάση της συνάντησης εξέφρασε το σκεπτικό του καναλιού γύρω από την φετινή μας συμμετοχή αναφέροντας ρητά ότι η επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα και του τραγουδιού της είναι μια επιλογή με ρίσκο μεν αλλά που φιλοδοξεί να φέρει την πρωτιά στην Ελλάδα.

Ο κ. Δρόσος τόνισε ότι πρόκειται για μια συμμετοχή εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες . Η ιδιαίτερη φωνή της Κατερίνας σε συνδυασμό με το μοντέρνο εναλλακτικό ήχο που το τραγούδι πρεσβεύει κάνουν την ΕΡΤ φέτος να χτυπάει ψηλά και όχι απλά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ 

Η κα Γιανναρά ανέπτυξε την φετινή ιδέα της ΕΡΤ για ένα μεγάλο πάρτι.Μετά την παρουσίαση του τραγουδιού θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά ένα μεγάλο Eurovision party με τιμώμενο πρόσωπο την φετινή μας εκπρόσωπο στο οποίο θα προσκληθούν όλα τα μίντια και οι φαν του διαγωνισμού.

ΓΙΑ ΤΟ PROMO TOUR

Λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού η ελληνική αποστολή δεν θα δώσει το παρών σε κάποιο από τα μεγάλα promo party. Θα είναι όμως σταθερή η στροφή προς τις πρεσβείες και τα προξενεία του εξωτερικού για την καλύτερη κινητοποίηση της ομογένειας, ενώ επίσης ισχυρό ρόλο θα παίξει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Κουφοπούλου στην συνέχεια μίλησε ενδελεχώς για την εκδήλωση παρουσίασης του νέου προγράμματος στο Μέγαρο Μουσικής και έριξε περισσότερο φως στο πως θα ενταχθεί η παρουσίαση της συμμετοχής μας στην Eurovision και η παρουσία των φαν στον χώρο. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών τόνισε η αρχηγός αποστολής είναι η ΕΡΤ  να δείξει ένα νέο εξωστρεφές πρόσωπο το οποίο θα έλξει κάθε είδους δημιουργικές δυνάμεις γύρω της για την ευόδωση των υψηλών στόχων.

Η αλλαγή ηγεσίας και υπευθύνων έφερε νέο αέρα στον τρόπο που η ΕΡΤ βλέπει τον διαγωνισμό ενώ η προσέγγιση των φαν από μόνη της καταδεικνύει έναν πολυσχιδή τρόπο δράσης που θέλει το κρατικό κανάλι μας να υιοθετήσει. Το INFE Greece δια των μελών του ΔΣ ήταν παρών στην συνάντηση ενώ στον χώρο εκπροσωπήθηκε και το INFE International.

8 σκέψεις για το “Ελλάδα: H διοίκηση της ΕΡΤ συναντά τους οργανωμένους φαν της Eurovision-Στις 6 Μαρτίου η παρουσίαση του “Better Love”

  1. Νομίζω πως αν μη τι αλλο η ΕΡΤ προσπαθει να κανει το καλυτερο δυνατο,αν περσι μας περιεγραφαν την φετινη της οργανωση δεν θα το πιστευε κανεις.Να λεμε λοιπον και τα καλα,μπραβο στην ΕΡΤ που δειχνει οτι μπορει και να ειναι ενα βημα μπροστα……το τραγουδι θα το ακουσουμε αλλα και μονο η δηλωση οτι δεν προκειται απλα για συμμετοχη αλλα για συμμετοχη με στοχο την πρωτια..δινει πολλες ελπιδες να τοποθετησει και παλι την Ελλαδα στις υπολογισιμες χωρε του διαγωνισμου….ευχομαι καλη επιτυχια και παλι μπραβο στη ΕΡΤ για την προσεγγιση!

  2. πολύ όμορφα νέα, πολύ ενθαρρυντικά! ανυπομονούμε να ακούσουμε το τραγούδι με μια κρυφή ελπίδα ότι θα πρόκειται όντως για κάτι πολύ αξιόλογο και αξιοπρεπές!! αυτό θέλαμε όλα αυτά τα χρόνια, αυτό φωνάζαμε.. να δείξουν αγάπη και μεράκι για το θεσμό και πάθος για την εκπροσώπηση της χώρας. και το αποτέλεσμα θα έρθει. περιμένουμε με αγωνία!

  3. Ελπιδοφόρα και οργανωμένα τα νέα σχέδια και η όλη αντιμετώπιση της EV απο την ΕΡΤ.

    Θα είμαστε εδώ να την (τα) στηρίξουμε, όπως οταν της κουνούσαμε το δάχτυλο για κακή ενημέρωση, οργάνωση, επιλογές και διαχείριση του διαγωνισμού.

    Φαίνεται πως μια νέα πιο σύγχρονη εποχή εγκαινιάζει η ΕΡΤ, και αυτό είναι παρήγορο!

    Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα στο τραγούδι μας, στην Κaterine και γιατί οχι…και με την νίκη!

  4. Πολύ ελπιδοφόρα όλα όσα λέει η ΕΡΤ αν και νομίζω πως αν ήθελε όντως την πρωτιά υπήρχαν κι άλλοι αρκετά πιο εύκολοι και οικονομικοί δρόμοι. Όπως και να έχει μακάρι να έχουν δίκιο, να είναι καλό τραγούδι και να δούμε μια θέση στην 5αδα για πρώτη φορά από τότε που ξεκινησαν να ψηφιζουν και οι επιτροπές. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη λύση του μακεδονικού ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα.

    1. Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα. Αν είμαστε υπάκουα σκυλάκια σαλονιού και κάνουμε ό,τι μας λένε θα μας λατρεύουν όλοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.