Ελλάδα: Η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Roger Waters

Ελλάδα: Η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Roger Waters

Πριν δυο εβδομάδες, ο παγκοσμίου φήμης Βρετανός ερμηνευτής και συνθέτης Roger Waters, πρώην frontman του συγκροτήματος Pink Floyd έστειλε ένα μήνυμα προς αρκετούς από τους διαγωνιζόμενους της Eurovision 2019 μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα, αλλά και στην Madonna που θα εμφανιστεί στην σκηνή της Eurovision. Σε αυτό το μήνυμα ο Roger Waters καλούσε όλους τους φετινούς συμμετέχοντες της Eurovision να μποϋκοτάρουν την φετινή διοργάνωση στο Τελ Αβίβ με σκοπό να δείξουν την συμπαράσταση τους στον λαό της Παλαιστίνης που στερείται τα δικαιώματα από την κυβέρνησης του Ισραήλ, όπως αναφέρει ο γνωστός δημιουργός. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το κάλεσμα του Roger Waters προς την Κατερίνα Ντούσκα.

 

Την ίδια περίοδο, η Κατερίνα Ντούσκα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, την συνέντευξη αυτή μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Σε αυτή την συνέντευξη η Κατερίνα απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε ο διαγωνισμός της Eurovision να μειώσει τις διαφορές του Ισραήλ με τις κουλτούρες της γύρω περιοχής, η απάντηση αυτή αναδημοσιεύτηκε από διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, ενημερωτικές ή μη, ως η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Roger Waters, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε διότι η συνέντευξη αυτή δόθηκε πριν ανεβάσει ο Roder Waters το μήνυμα του.

Έτσι λοιπόν η Κατερίνα Ντούσκα μέσα από την σελίδα της στο facebook έδωσε την απάντηση στην έκκληση του Roger Waters για μποϋκοτάζ στην Eurovision 2019:

Αγαπητέ Κύριε Waters,

 

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς.

Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε.

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες.

Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα.

Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα.

Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων. Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Κατερίνα Ντούσκα

2 σκέψεις για το “Ελλάδα: Η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Roger Waters

  1. Μπράβο ρε Κατερίνα αποστομωτική η απάντηση σου σε αυτά τα κακόβουλα άρθρα και στο αγαπητο όπως και να έχει Roger ίσως και να είσαι η καλύτερη ελληνίδα εκπρόσωπος όσον αναφορά τις συνεντευξεις σου.

  2. Τι ανοησίες.. Πράγματι γίνονται πολλά αίσχη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, όπως και σε πολλά άλλα μέρη στον κόσμο, αλλά εάν κάποιος δεν κάνει συναυλίες ή δεν πάει στη Eurovision αυτομάτως και ως δια μαγείας θα σταματήσουν όλα; Θα σταματήσουν οι πόλεμοι; Θα ευαισθητοποιηθούν ξαφνικά αυτοί που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις και ρυθμίζουν δυστυχώς τις ζωές τόσων ανθρώπων; Τόσα χρόνια που η Eurovision ήταν οπουδήποτε αλλού εκτός Ισραήλ, σταμάτησε ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί και οι απώλειες τόσων ανθρώπων; Φυσικά η απάντηση σε όλα αυτά είναι όχι… Οπότε ποιο το κέρδος;
    Όλο αυτό μου φαίνεται εντελώς υποκριτικό. Ο μόνος σκοπός όλων αυτών, είναι ο εντυπωσιασμός και η δημόσια, δήθεν ευαισθητοποιημένη, εικόνα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.