Αναπλ. Πρωθυπουργός Ουκρανίας: “Αν η Ρωσία επιμείνει με τη Yulia Samoylova, τότε η Eurovision θα διεξαχθεί με 42 χώρες”

Αναπλ. Πρωθυπουργός Ουκρανίας: “Αν η Ρωσία επιμείνει με τη Yulia Samoylova, τότε η Eurovision θα διεξαχθεί με 42 χώρες”

Δεν φαίνεται άμεσα φως στο τούνελ για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πριν από λίγο ο Vyacheslav Kyrylenko, που είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, αλλά και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Eurovision 2017 σε δήλωση του, δείχνει την αδιαλλαξία της χώρας του όσο αφορά την εκπρόσωπο της Ρωσίας στο διαγωνισμό και την απαγόρευση εισόδου στα ουκρανικά εδάφη που της επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την υπηρεσία κρατικής ασφαλείας. Παρά τις έντονες συστάσεις που η Ουκρανία δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες, από άλλες δημόσιες ρ/τ, αλλά και την ίδια την EBU, δια μέσου της γενικής διευθύντριας της ένωσης Ingrid Deltenre, οι Ουκρανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αναθεωρήσουν την απόφαση τους για τη Yulia Samoylova και έτσι η συμμετοχή της Ρωσίας στο Κίεβο παραμένει αμφίβολη.

Συγκεκριμένα ο Vyacheslav Kyrylenko ζητά από τη Ρωσία να αλλάξει την εκπρόσωπο της στο διαγωνισμό με κάποιον, που δεν θα έχει παραβιάσει την ουκρανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. Υποστηρίζει ότι το ίδιο θα έπρατταν και άλλες χώρες αν ήταν στη θέση της Ουκρανίας και τονίζει για μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εξαίρεση στην τήρηση του νόμου, για χάρη της Ρωσίας. Τελειώνοντας, στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στην περίπτωση που η Ρωσία δεν επιθυμεί να αντικαταστήσει τη Yulia Samoylova με κάποιον άλλον καλλιτέχνη, τότε ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με 42 συμμετέχοντες. Η Ουκρανία φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να επιτρέψει την παρουσία της Yulia στο Κίεβο και προτιμά να δεχθεί την όποια τιμωρία της επιβληθεί από την EBU μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο λόγος της απαγόρευσης εισόδου στην Yulia Samoylova από την Ουκρανία για 3 έτη, είναι η συμμετοχή της σε μία συναυλία στην Κριμαία τον Ιούνιο του 2015, εν όψει κάποιων αθλητικών αγώνων, χωρίς όμως να λάβει άδεια εισόδου από τις ουκρανικές αρχές.

Μία σκέψη στο “Αναπλ. Πρωθυπουργός Ουκρανίας: “Αν η Ρωσία επιμείνει με τη Yulia Samoylova, τότε η Eurovision θα διεξαχθεί με 42 χώρες”

  1. Νομίζω πως πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός αυτή η διαμάχη αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, μετά απο καθυστερήσεις, αναβολές κτλπ και τον καθιστά τον χειρότερο όλων των τελευταίων χρόνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.