Γνωρίστε Τη Συμμετοχή Της Γερμανίας.

Γνωρίστε Τη Συμμετοχή Της Γερμανίας.

Χώρα: Γερμανία
Καλλιτέχνης: Jamie-Lee
Τραγούδι: Ghost
Σύνθεση: Anna Leyne, Thomas Burchia, Conrad Hensel
Στίχοι: Anna Leyne

Η Γερμανία που συμμετέχει στην Eurovision από την πρώτη της διοργάνωση το 1956, είναι μια εκ των Big-5 και έτσι κάθε χρόνο βρίσκεται στον τελικό χωρίς να περνάει από την διαδικασία των ημιτελικών. ‘Εχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Eurovision 2 φορές: το 1982 με την Nicole και το “Ein bißchen Frieden” και το 2010 με την Lena και το “Satelite“.

Φετός θα εκπροσωπηθεί από την Jamie-Lee Kriewitz που από μικρή της άρεσε η Ιαπωνική μόδα Decora kei όπως και η Κορεατική μουσική K-pop κάτι που επηρέασε πολύ το μουσικό και ενδυματολογικό της στυλ και στην εμφάνιση της στον Γερμανικό τελικό.  Τον Οκτώβριο του 2015 συμμετείχε στην 5η season του Γερμανικού voice, όπου και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με το 38% του televoting. Η Jamie-Lee Kriewitz προτάθηκε αμέσως μετά την νίκη της στον Γερμανικό τελικό για την Eurovision του 2016 με το τραγούδι “Ghost” το οποίο είχε ήδη ερμηνεύσει στον τελικό του Voice. To τραγούδι “Ghost” είναι ένα Synthpop κομμάτι γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά σε σύνθετση των Thomas Burchia, Anna Leyne και Conrad Hensel ενώ τους στίχους υπογράφει η Anna Leyne.  Το κομμάτι έχει ήδη φτάσει στην 11η θέση των Γερμανικών charts ενώ έχει μπει και στα charts Ελβετίας και Αυστρίας.

Η Γερμανία διαγωνίζεται απευθείας στον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 4

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 1

Μιχαήλ Γιώργος: 10

Πετράκη Αναστασία: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.