Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γαλλίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γαλλίας

Χώρα: Γαλλία
Καλλιτέχνης: Amir
Τραγούδι: J’ai cherché
Σύνθεση: Nazim Khaled, Amir Haddad, Johan Errami
Στίχοι: Nazim Khaled, Amir Haddad

Η Γαλλία είναι από τις πρώτες χώρες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, αφού συμμετέχει από το 1956, απουσιάζοντας μόνο 2 χρονιές, το 1974 και το 1982. Μετράει ήδη 5 πρωτιές στη Eurovision, το 1958 με τον André Claveau και το Dors Mon Amour, το 1960 με την Jacqueline Boyer και το Tom Pillibi, το 1962 με την Isabelle Aubret και το Un Premier Amour, το 1969 με την Frida Boccara και το Un Jour, Un Enfant (όπου είχε ισοβαθμήσει με Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία), και την τελευταία της νίκη το 1977 με την Marie Myriam και το L’oiseau Et L’enfant. Από το 2003 δεν έχει καταφέρει να μπει στη δεκάδα, με μόνη εξαίρεση τη συμμετοχή της το 2009 με την Patricia Kaas και το Et S’il Fallait Le Faire που έφτασε μέχρι την 8η θέση.

Φέτος ο τηλεοπτικός σταθμός France 2 έκανε απευθείας ανάθεση στον Amir για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Σουηδία.

Ο Laurent Amir Khlifa Khedider Haddad, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στη Γαλλία το 1984, από Τυνήσιο πατέρα και Μαροκο-Ισπανή μητέρα. Είναι ένας Γαλλο-Ισραηλινός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, αφού έχει ζήσει και στο Ισραήλ. Το 2006 πήρε μέρος στον Ισραηλινό μουσικό διαγωνισμό “Kokhav Nolad”, το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με την ονομασία Vayehi και το 2013 έλαβε μέρος στο “The Voice” της Γαλλίας φτάνοντας μέχρι τον τελικό έχοντας για coatch την Jenifer. Με το τραγούδι J’ai cherché, που θα μας παρουσιάσει ο Amir στη Στοκχόλμη, θέλει να μας καθοδηγήσει να ψάξουμε μέσα μας τι πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας.

Η Γαλλία διαγωνίζεται απευθείας στον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου, αφού είναι μία από τις Big5 χώρες του διαγωνισμού.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Μιχαήλ Γιώργος: 8

Πετράκη Αναστασία: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.