Γνωρίστε τη συμμετοχή της Αυστρίας, “Running On Air” – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Αυστρίας, “Running On Air” – Ψηφίστε στο poll!

Τόσο ο φετινός εκπρόσωπος της Αυστρίας Nathan Trent, όσο και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Κίεβο, Running On Air, επελέγησαν με εσωτερική επιλογή από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας ORF.

Τον Nathan Trent επέλεξε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας, με τη βοήθεια του Eberhard Forcher διάσημου μουσικού της χώρας, που πρότεινε το 2016 τους υποψήφιους του αυστριακού τελικού, αλλά και του Christof Straub, συνθέτη της περσινής συμμετοχής της Αυστρίας στο διαγωνισμό και πατέρα της Zoë, περσινής εκπροσώπου.

Ο Nathan Trent είναι 24 ετών και προτού ανακοινωθεί ως ο εκπρόσωπος της Αυστρίας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ήταν ανάμεσα στους 33 για τον εθνικό τελικό της Γερμανίας!

Τη συμμετοχή της Αυστρίας φέτος υπογράφει ο ίδιος ο Nathan Trent και ο Bernhard Penzias. Ο Nathan έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα single στη μικρής διάρκεια καριέρα του, μέχρι στιγμής.

Η Αυστρία έκανε το ντεμπούτο της το 1957 στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και με μικρά διαλείμματα συμμετέχει έκτοτε. Αυτή θα είναι η 50η της συμμετοχή. Έχει κερδίσει δύο φορές, το 1966 με τον Udo Jürgens και φυσικά το 2014 με την Conchita Wurst. Πέρσι στη Στοκχόλμη η Zoë εκπροσώπησε την Αυστρία για πρώτη φορά με ένα πλήρες γαλλόφωνο τραγούδι και έφτασε μέχρι την 13η θέση στο μεγάλο τελικό.

Δείτε τη συμμετοχή της Αυστρίας στο παρακάτω βίντεο:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 5

Πετράκη Αναστασία: 4

Κωστίκας Γιάννης: 3

Ματάμης Αποστόλης: 4

Φαρμάκας Δημήτρης: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 5

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 4

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 4

Κορυπάς Αντρέας: 5

Μ.Ο.: 4,75

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.