Η EBU προτείνει στη Ρωσία η Yulia Samoylova να ερμηνεύσει το τραγούδι της μέσω δορυφόρου!

Η EBU προτείνει στη Ρωσία η Yulia Samoylova να ερμηνεύσει το τραγούδι της μέσω δορυφόρου!

Η EBU και προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απαγόρευσης εισόδου στην Ουκρανία, που έχουν επιβάλει στην φετινή εκπρόσωπο της Ρωσίας στο διαγωνισμό, Yulia Samoylova, προτείνει να ερμηνεύσει το τραγούδι της σε ζωντανή δορυφορική μετάδοση από κάποια άλλη τοποθεσία. Σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό, το ίδιο θα συμβεί και εκεί. Αν η ρωσική αποστολή αποδεχθεί αυτή την πρόταση της EBU, τότε θα είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του διαγωνισμού. Κάποιος δηλαδή διαγωνιζόμενος να μην ερμηνεύει το τραγούδι του στη σκηνή που διεξάγεται ο διαγωνισμός, αλλά σε ζωντανή σύνδεση από αλλού.

Ο executive supervisor του διαγωνισμού Jon Ola Sand δήλωσε επ’ αυτού:

Συνεχίζουμε το διάλογο με τις ουκρανικές αρχές με τη φιλοδοξία να έχουμε παρόντες όλους τους καλλιτέχνες στο Κίεβο, ώστε να ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους εκεί, το οποίο προφανώς είναι και η προτιμότερη λύση. Είναι επιτακτική ανάγκη ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision να παραμείνει ανεπηρέαστος από τις πολιτικές εξελίξεις, ως εκ τούτου και εξαιτίας των συνθηκών που προέκυψαν με το ταξίδι της Yulia (στην Ουκρανία), πιστεύουμε ότι ήταν σημαντικό να προτείνουμε μία λύση που θα επίλυε το πρόβλημα. Προτείναμε λοιπόν στο Κανάλι 1 της Ρωσίας τη δυνατότητα η Yulia να ερμηνεύσει ζωντανά τη συμμετοχή της μέσω δορυφόρου, καθώς πρόθεση της EBU είναι κάθε (δημόσια) ραδιοτηλεόραση που έχει λάβει την απόφαση να συμμετέχει στο διαγωνισμό, να μπορεί να το πράξει. Το ίδιο φυσικά ίσχυε και σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς. 

Ο επικεφαλής του Reference Group του διαγωνισμού, του κυρίαρχου δηλαδή οργάνου για τη Eurovision, Frank-Dieter Freiling ανέφερε πως ελπίζει ότι η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα εμμείνει στην απαγόρευση εισόδου για τη Yulia και ότι θα βρεθεί μία λύση στο πνεύμα του φετινού σλόγκαν του διαγωνισμού, Celebrate Diversity.

Με ενδιαφέρον πλέον περιμένουμε την απάντηση της Ρωσίας στην πρόταση αυτή της EBU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.