Γνωρίστε την συμμετοχή του Βελγίου “City Lights” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή του Βελγίου “City Lights” – Ψηφίστε στο poll

Την χώρα του Βελγίου εκπροσωπεί φέτος η Ellie Delvaux ή η γνωστή σε εμάς με το καλλιτεχνικό της όνομα Blanche. Στις 22 Νοεμβρίου το RTBF, το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου, ανακοίνωσε ότι έχουν επιλέξει εσωτερικά την 16χρονη Blanche για να εκπροσωπήσει την χώρα στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision. Γεννήθηκε στις 10/06/1999 και είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της βελγικής μουσικής.

Ο τίτλος του τραγουδιού, με το οποίο θα πάρει μέρος στην Eurovision, είναι City Lights και την σύνθεσή του έχουν επιμεληθεί η ίδια η Blanche και ο Pierre Dumoulin. Το τραγούδι είχε άμεση απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί θεωρούν την Blanche ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη στον διαγωνισμό.

Η Blanche έγινε γνωστή στην χώρα της με την συμμετοχή της στην πέμπτη σεζόν του The Voice Belgique. Εκεί κατάφερε να περάσει από τα battles και να βρεθεί στα live ερμηνεύοντας επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών. Παρ’ όλα αυτά μετά την δεύτερη εμφάνισή της στα live δεν κατάφερε να συνεχίσει καθώς ο coach της δεν την επέλεξε για να περάσει στην επόμενη φάση.

Το Βέλγιο είναι μία από τις εφτά χώρες που συμμετείχαν από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Eurovision το 1956 και έχει πάρει μέρος 58 φορές. Ήταν απόν μόνο τρεις φορές τις χρονιές 1995, 1997 και 2001 λόγω κανονισμών της EBU που προέβλεπαν τότε ότι χώρες με χαμηλό σκορ στον διαγωνισμό, δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος την επόμενη χρονιά. Έχει κερδίσει μόνο μία φορά το 1986, αν και στο σύνολο είναι από τις χώρες που δεν έχουν πετύχει καλά αποτελέσματα στον διαγωνισμό. Το 2003 βρέθηκε πολύ κοντά στην νίκη με το γκρουπ Urban Trad και το Sanomi να κατακτούν την δεύτερη θέση, μόνο με δυο βαθμούς διαφορά από την νικήτρια Τουρκία και την Sertab Erener. Με την εισαγωγή των ημιτελικών από το 2004 έχει καταφέρει να είναι στον τελικό του διαγωνισμού μόνο τέσσερις από τις 13 φορές. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Laura Tesoro με το What’s the pressure κατακτώντας την δέκατη θέση.

Ακούστε εδώ την φετινή συμμετοχή του Βελγίου City Lights

 

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης:7

Πετράκη Αναστασία:7

Κωστίκας Γιάννης:8

Ματάμης Αποστόλης:10

Φαρμάκας Δημήτρης:8

Μαντζίλας Δημήτρης:5

Χαρπαντίδης Στέφανος:10

Σιακαντάρης Σπύρος:8

Νταντάλιας Άγγελος:7

Τσεκούρας Γιώργος:7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος:8

Κορυπάς Ανδρέας:7

Μ.Ο.:7,67

 

2 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή του Βελγίου “City Lights” – Ψηφίστε στο poll

  1. Θεωρώ ότι είναι ένα τραγούδι που ανετότατα θα μπορούσαν να το υπερψηφίσουν οι επιτροπές και ότι η EBU θα το έδινε στο Βέλγιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.