Γνωρίστε την συμμετοχή της Δανίας “Where I Am” – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε την συμμετοχή της Δανίας “Where I Am” – Ψηφίστε στο poll!

Φέτος την Δανία εκπροσωπεί στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision η Anja Nissen, η οποία είναι μόλις 21 ετών. Με καταγωγή από την Δανία, η Anja γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία όπου μετανάστευσαν οι γονείς της από νεαρή ηλικία. Ωστόσο, η μεγάλη της αγάπη για την Δανία της έδωσε το έναυσμα να διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της χώρας, Dansk Melodi Grand Prix 2017, όπου και κέρδισε το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας στο Κίεβο.

Από νεαρή ηλικία ήταν φανερή η κλίση της προς το τραγούδι, μιας και το 2008 διαγωνίσθηκε και έφτασε ως τον ημιτελικό του Australia Got Talent. Η νεαρή Anja ξεκίνησε την καριέρα της το 2014 όταν πήρε την πρώτη θέση στο The Voice of Australia. Πέρσι, προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Δανία στην Eurovision με το τραγούδι ”Never Alone”, μία σύνθεση της νικήτριας του 2013 Emmelie de Forest, κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Φέτος, η δημόσια τηλεόραση της Δανίας DR επέλεξε τους δέκα διαγωνιζόμενους του εθνικού τελικού και η Anja Nissen ανακηρύχθηκε η  νικήτρια με ποσοστό 64%. Δημιουργοί του τραγουδιού είναι οι Anja Nissen, Michael D’Arcy και Angel Tupai (X Factor Australia 2012).

Η Δανία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1957 και έχει τρεις νίκες στο ενεργητικό της (1963,2000,2013). Επίσης, έχει καταφέρει να κατακτήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα 14 φορές, ενώ το 2005 διοργάνωσε στην πρωτεύουσα της χώρας την Κοπεγχάγη την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Eurovision.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την φετινή συμμετοχή της Δανίας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 5

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 5

Ματάμης Αποστόλης: 10

Φαρμάκας Δημήτρης: 2

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Σιακαντάρης Σπύρος: 7

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 10

Μ.Ο.: 5,91

Μία σκέψη στο “Γνωρίστε την συμμετοχή της Δανίας “Where I Am” – Ψηφίστε στο poll!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.